Közélet

Lecsengőben az országot érő igaztalan kritikák

Lecsengőben az országot érő igaztalan kritikák

2012. augusztus 4., szombat
Lecsengőben az országot érő igaztalan kritikák

Szájer József szerint sikeres kampányt folytattak Magyarországgal szemben azok, akiknek nem tetszett, hogy az ország elindult a maga útján, de lecsengőben van "ez a fajta szenzáció", egyre többen jönnek rá arra: nem valósak a diktatúráról vagy a sajtószabadság megsértéséről szóló hírek.

A Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken a Fidelitas balatonlellei táborában több mint száz táborozó előtt beszélt arról, hogy milyen Európában a Magyarországról alkotott kép, amelyet az utóbbi időkben közlése szerint eltorzított, a valóságtól messze álló híradások befolyásoltak.

Szájer József

azt mondta: Európában válság, ezért feszültség van. Mindenki tanácstalan, és ebben a helyzetben szokatlan, hogy Magyarország elindult a saját útján, de többen a kritizálók közül most elkezdték maguk is járni ezt az utat. Példaként említette Franciaországot, amely szintén bevezette a tranzakciós adót, a szektorokra vonatkozó adókat. "Sokszor mi sem értjük azokat a heves indulatokat, amelyek Magyarország ellen megfogalmazódnak" - mondta a politikus. Szerinte az indulatok egyik oka, hogy elképesztő módon torzították a világsajtóban megjelent híradások a Magyarországról alkotott képet, megjegyezte ugyanakkor, hogy a brit BBC nem torzított. Közölte: Magyarországon olyan mértékű változások történtek az elmúlt két esztendőben, amelyek sokak érdekeit sértették, "olyan erőcsoportokét is, akik igenis kőkeményen megtudják ezt bosszulni". Szomorúnak nevezte, hogy ebben a küzdelemben "voltak olyan pártok, amelyek az ellenfél oldalára álltak, súlyosan sértve nemzeti érdekeinket". Az EP-képviselő a fiataloknak beszélt az Európai Parlament életéről, arról, hogy érdemi munka és jogalkotás a parlament ténykedésének 20 százalékában zajlik, mert vannak olyan képviselők - például a liberálisok, a zöldek, a kommunisták vagy az angol konzervatívok frakciójából -, akik kis számban való jelenlétük miatt inkább a "balhékban", a politikai vitákban és nem a törvényhozásban érdekeltek. Szájer József azt mondta, az uniós politizálás elkényelmesedett, végtelenül idegenkedik az újtól, pedig megújulásra szorul. Mint kifejtette, az a fajta élet, amely az eladósodásra, a spekulációra, a kiszámíthatatlan függésre és a nemzeti érdekek teljes feladására épül, nem folytatható. Aki elöl megy, az előtt nincs kitaposott út, konfliktusokba keveredik, de "mi, magyarok és a miniszterelnökünk szívesen is vesszük ezeket a konfliktusokat, harcos, kuruc mentalitású magyarok vagyunk" - fogalmazott. Hozzátette, meglehet, ezzel az úttörő szerepvállalással a segítségére lehetünk Európának is. A politikus beszélt még a magyar alaptörvényről és az azt ért támadásokról, a termelő beruházások hiányáról, a nehezen lehívható uniós forrásokról és a kormány munkahelyteremtő politikájáról.

Komár Gergő

, az egyik főszervező, a Fidelitas Somogy megyei elnöke és országos alelnöke az MTI-nek elmondta: 15. alkalommal szervezték meg táborukat. A szerdától vasárnapig tartó eseményen az első napokon 170-180, a hétvégén 250 fiatal vesz részt. A táborba ellátogatott és zárt körű előadást tartott csütörtökön Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.