Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: idegebeli iksszel nyitott a Volán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Két támadófutballt erőltető együttes látványos meccsén a mieinknek adódott több helyzete, közelebb álltak a sikerhez, ám a végén örülniük kellett annak, hogy Rácz Dezső révén sikerült egyenlíteniük Tökölön.

Az NB III Alföld csoport 1. fordulójában:

Tököl VSK – Tisza Volán SC Szeged 1-1 (0-0). Tököl, 200 néző, vezette: Kiss László.
Tököl: Kóré – Váradi, Polgár, Hacker, Herczog, Barbai, Palásti, Balogh, Riedl, Langó (Radnics 83′), Paluska. Vezetőedző: Hollik András.
Szeged: Dongó – Buzási, Pénzváltó, Farkas, Grünvald, Szélpál (Mucsi 85′), Annus, Szilágyi, Beretka, Rácz, Füle (Harmos 65′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gólszerzők: Balogh Z. (11-esből 78′), illetve Rácz D. (83′)

Buchholcz Gábor: “Idegenben jó eredmény a döntetlen, ahogy a mondás tartja. Mindkét kapu előtt adódtak bőven helyzetek, így az iksz összességében igazságos. Ugyanakkor meg kell jegyeznem, a mérkőzésen fordulópontot jelentett a bírónak az a döntése, amikor büntetőt ítélt ellenünk. Ezt megelőzően Szilágyit cipőcsere miatt percekig nem engedte vissza a pályára, majd nem torolta meg, hogy Dongóba páros lábbal beleszálltak. Szerencsére Rácz Dezső Harmos Zsolt forintos labdájából gyorsan egyenlíteni tudott. A végén még volt két lehetőségünk, ezeket be kellett volna rúgni, ám sajnos nem sikerült.”

Online közvetítésünk:

93. perc: A jelzett három helyett bő két percet hosszabbított csak a spori, a ráadásban igencsak nyomott a Szeged, ám nem sikerült megszerezni a győztes találatot. Harmos szöglete után igazi tűzijáték alakult ki, de Szilágyi, majd Buzási lövése is levágódott. Döntetlen a rajton!

90. perc: Tíz emberrel harcolta végig az utolsó perceket a Szeged, mert Ráczot a könyökén lévő vérző seb miatt nem engedték vissza. Túléltük!

83. perc: GÓÓÓL 1-1! Ott a teljesen megérdemelt egyenlítés! Harmos húzott el a jobb szárnyon, mintaszerű beadását pedig Rácz Dezső 14 méterről küldte a bal alsóba.

80. perc: Hiába futballozott fölényben a Szeged, a Tököl szerzett vezetést büntetőből, immár kaparhatnak az egy pontért a Buchholcz-legények. Mindent bele!

78. perc: GÓÓÓL 1-0! Szilágyit cipőcsere miatt percekig nem engedte vissza a bíró, majd egy kiugratást követően Dongót talpalták le, ám mehetett tovább a játék. Amikor viszont Buzási a tizenhatos vonalánál testtel ellökte ellenfelét, Kiss László tizenegyest ítélt, amit értékesített is a házigazda Balogh Zoltán révén.

76. perc: Harmos ment el a jobb oldalon, középre adott, s a kaputól 10 méterre Beretka bokáját koccintották össze a tököliek, ám a játékvezető ezúttal sem látott okot a közbeavatkozásra.

73. perc: Beretka lépett ki ígéretes helyzetben 40 méterre a tököli kaputól, picit taszítottak rajta, ami elég volt ahhoz, hogy hosszan szöktesse magát, s Kóré kapus elcsíphesse a bőrt. Az ellentámadásnál Grünvald faultolt sárgát érően, a 30 méteres szabadrúgást Dongó a bal felső saroknál védte remekül.

68. perc: A frissen beállt Harmos magasan ívelt középre jobbról egy szabadrúgást, Rácz Dezső 7 méterről nem sokkal bólintott a kapu fölé.

65. perc: Buchholcz Gábor változtatott a támadó szekcióban: az Angliából visszatért Füle Mátyás helyére az ugyancsak onnan hazaérkezett Harmos Zsoltot küldte a pályára.

61. perc: Továbbra is veszélyesebbnek tűnnek a vendégek próbálkozásai. Rácz csapott be két embert a tizenhatoson belül, majd Beretka elé tálalt, a védők viszont kisodorták a bogyót. Szilágyi végezte el a szögletet, Rácz tudott fejelni, ám nem találta el tökéletesen, így odalett a lehetőség.

58. perc: Füle kavargatott a félpályánál, miközben Szélpál teljesen üresen várta a kiugratást. Ha labdát kap a villámgyors szélső, óriási helyzetben törhetett volna ki, ám Füle nem passzolt…

57. perc: A szemfüles hazaiak észrevették, hogy Dongó messze elhagyta őrhelyét, s a félpályáról ívelték rá a labdát, amit a Volán portása éppen a gólvonalon ért utol, s fogott meg.

54. perc: Egy jobb oldali bepassz Langót találta nagy ziccerben, 14 méterről zúdította kapura a bogyót a tököli csatár, alig ment fölé a kísérlet.

53. perc: Buzási csinált három lendületes cselt a tököli büntetőterületen belül, majd hátulról gyanús körülmények között “szerelték”. Kiss László nem ítélt tizenegyest. Az igazsághoz tartozik, hogy a szegedi futballistának már korábban passzolnia kellett volna, mert többen is várták a játékszert.

50. perc: Langó László használta ki, hogy Buzási és Pénzváltó nem értették meg egymást, lecsapott egy kóbor labdára, Farkas Márk azonban a javította társai hibáját, s a lövés pillanatában tisztázott.

48. perc: Formás Volán-akció futott végig a pályán, lábról lábra járt a labda, 18 méterre a kaputól akadtak meg Beretkáék, ám nem egy pontatlan passz, hanem a rossz talajviszonyok miatt.

46. perc: A Szeged hozta játékba a labdát a második felvonás kezdetén, s egyből Rácz Dezső felé szállt egy remek indítás, amit az egyik tököli védő spiccel pöccintett ki előle.

SZÜNET!

45. perc: Óriási szegedi fölénnyel ért véget a játékrész. Utolsó momentumként Beretka kecsegtető helyzetbe kapott labdát ismét a tizenhatos környékén, ám elpattant tőle, így közbeavatkozhattak a tököliek.

43. perc: Buzási cselezte le magát a jobb szárnyon egészen az alapvonalig, végül nem tudott középre adni, mert elsodorták.

41. perc: Grünvald nagyszerűen hozta játékba Beretkát, a támadó 16 méterről senkitől sem zavartatva lőhetett, a bombába azonban egy védő bele tudta dobni magát.

37. perc: Az utóbbi percekben rendkívül küzdelmes mezőnyjátékot láthattunk. Fontos lesz, melyik együttes tud vezetést szerezni, ez már egyértelműen látszik, hiszen az első gól nagyban meghatározza majd a folytatást.

31. perc: Az igen aktív Rácz Dezső fordulásból, 25 méterről vette célba a hazai kaput, a rendkívül magabiztosan védő Kóré Norbert pedig ügyesen kapta ölre a lasztit.

29. perc: A sarokrúgás után kavarodás támadt a szegedi kapu előtt, lőni is tudtak a tököliek, Dongó lábbal hárított a rövid saroknál. Lüktető, változatos a játék, mindkét csapat a támadásokra épít, ami mindenképpen dicsérendő.

28. perc: Egy ügyes hazai löbbölést követően Paluska Norbert előtt adódott lehetőség, ám Szilágyi Norbert jókor érkezett, s szögletre mentett.

26. perc: Villant a kártya a másik oldalon is, a játékvezető Polgár Attilát is jogosan büntette egy faultért.

25. perc: Farkas Márk kapott sárga lapot egy a félpályánál elkövetett szabálytalanságért.

22. perc: Ígéretes vendégtámadást figyelhettünk, a Füle Mátyásnak szánt indítást kézzel blokkolták a fehér mezesek, ám néma maradt a bírói síp, ahogy pár pillanattal később Beretka buktatásánál is…

19. perc: Egy veszélyes tököli akció végén Barbai Gábor lőhetett szabadon (úgy tűnt egyébként, hogy lesről), bombája a bal kapufa mellé szállt.

16. perc: Folytatódnak a szegedi rohamok. Buzási Péter ugratta ki Ráczot, aki már a kapus mellett is elhúzta a bogyót, ám kisodródott, így bár az üresen tátongó ketrec felé tudott még gurítani, a visszafutó védők ki tudták rúgni a labdát.

14. perc: Szerencsére nagy fölényben futballoznak a mieink. Újra Szélpál volt most az egyik főszereplő, ügyes beadását Beretka az ötösről fejjel küldte kapura, az erős bólintást nagy vetődéssel mentette a mezőny eddigi legjobbja, Kóré kapus.

12. perc: Szélpál fordult le emberéről a jobb szárnyon, majd ragyogóan centerezett, de Rácz egy gondolattal lemaradt a labdáról.

11. perc: Újra Grünvaldot futtatták meg a társak, ezúttal Annus Ádám nevéhez fűződött az indítás. A balhátvéd most a rövidre adott be, s Rácz elől ismét Kóré csípte el a bőrt.

9. perc: Pénzváltó Bence nagyszerű labdával indította a bal oldalon Grünvald Attilát, kinek beívelését a hosszú oldalon berobbanó Rácz Dezső elől halászta el Kóré Norbert hálóőr.

7. perc: Átvette a kezdeményezést a szegedi együttes. Szélpál Tamás kapott remek kiugratást a jobb oldalon, már a tizenhatos oldalvonalánál járt, s középen üresen érkezett Beretka Péter, mikor a szélső elől szögletre kotorták a labdát a védők.

3. perc: Rendkívül vehemensen rohamoznak a hazaiak az első percekben, három veszélyes akciót is vezettek már. A második volt a legígéretesebb, ekkor Dongó Dénesnek kapujából kifutva fejjel kellett tisztáznia a támadó elől.

1. perc: A Tököl kezdte a játékot. Erős a napsütés, de az szerencsére egyik kapust sem zavarja.

16.45: A Tisza Volán SC Szeged a Tisza Volán Zrt. által a gárda számára gyönyörűen felmatricázott busszal érkezett a létesítménybe délután. Nagy melegben készülődnek most a csapatok az első bajnoki mérkőzésre. A hazai együttes tiszta fehérben lép majd pályára, míg a mieink narancssárga felsőben, fekete nadrágban és sportszárban, mely kombináció egy esztendővel ezelőtt már sikert hozott nekik Tökölön. Az ellenfélben kevés az új arc, a jól megszokott és megismert nevek Váraditól Hackeren át Langóig. Érdekesség, hogy a kispadon ott ül a 41 esztendős korábbi válogatott Hamar István is, aki az elmúlt szezonban csak egyszer játszott, akkor is csereként. Hamarosan kezdünk!

A mérkőzés elé:

Egy évvel ezelőtt nagyszerű 3-1-es diadalt arattak a Tisza-partiak az akkor bajnoki címvédőnek számító Tököl otthonában, majd tavasszal idehaza 2-0-ra verték az ellenfelet. Reméljük, nem szakad meg a kék-feketék remek sorozata, hiszen – ahogy mondani szokás – a jó rajt karácsonyig elkísérhet. Dongó Dénesék komoly célokat tűztek ki maguk elé, hiszen az első két hely valamelyikét akarják elcsípni, s mivel számos erős csapattal kell ezért megküzdeniük, nagyon fontos lenne a sikeres nyitány.

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Sport

Két évet még Szegeden játszik Mirko Alilovic

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

2023 nyaráig marad a Tisza-parton a horvát válogatott kapus.

Tovább olvasom

Aktuál