Kosárlabda: Lengyel Dalma Pécsre igazolt

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A korábbi szegedi edző, Farkas Sándor irányítása alatt induló új pécsi női kosárlabdacsapathoz, a PINKK-Pécsi 424 együtteséhez igazolt Lengyel Dalma, a Szeged KE irányítója.

Lengyel Dalma alapembere volt a másodosztálybeli küzdelmeket megnyert, illetve az élvonalbeli tagságot osztályozón kirharcolt szegedi együttesnek, mely az anyagi feltételek elégtelen volta miatt mégsem vállalta az A csoportot.

A pécsi klub csütörtöki tájékoztatása szerint a vezetőedzőként szeptember 1-től munkába álló Farkas Sándorral együtt érkezik az FTC-től Ruják Nóra és Kovács Krisztina is. A Török Szilvia, Laczi Edit – ők a távozó szegedi lány csapattársai is voltak korábban – Sarok Nikolett, Pénzes Kinga, Ruják Nóra, Lengyel Dalma, Kovács Krisztina, Iványi Dalma összetételű csapathoz várhatóan csatlakozik még két külföldi játékos.

Farkas Sándor az egyetlen tréner, aki férfi és női csapattal is bajnoki címet szerzett Magyarországon. A tapasztalt szakember hatszor nyert bajnokságot edzőként, ebből kétszer a Zalaegerszeggel, háromszor az Albacomppal és egyszer a Sopronnal, többször volt az év edzője is.

A klub hazai mérkőzéseiről egyelőre annyit tudni, hogy azoknak helyszíne leghamarabb a jövő héten válik véglegessé. A PINKK-Pécsi 424 egy hónappal ezelőtt levélben kereste meg a PSN Zrt.-t a Lauber Dezső Sportcsarnok bérlésével kapcsolatban, de válasz még nem érkezett.

A 2001 óta a női Euroligában két bronzéremmel büszkélkedő pécsi kosárlabdaéletet két csapat – a PINKK-Pécsi 424 és a PEAC – képviseli a magyar élvonalbeli bajnokság következő idényében.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: leütné a sötét lovat a rajton a Volán

Default thumbnail
Következő sztori

Búvárúszás: Muréna-ezüst az Eb első napján

Legutóbbi hasonló cikkek