Közélet

Kenyérszentelés, fáklyás körmenet a homokhátsági búcsún

Kenyérszentelés, fáklyás körmenet a homokhátsági búcsún

2012. augusztus 18., szombat
Kenyérszentelés, fáklyás körmenet a homokhátsági búcsún

Hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezi meg Mórahalom a Homokhátság Búcsú Ünnepét augusztus 19-én, vasárnap. Mórahalom város és a helyi egyházközség kezdeményezésére az államalapítás ünnepét megelőző vasárnapot nevezte ki Kiss-Rigó László megyés püspök a homokhátiak búcsú ünnepének.

Az ünnepen - melyre minden település egyházközsége meghívást kap – megáldják az Új kenyeret, és egyben olyan közösségi alkalmat teremtenek a térség lakosságának, mellyel a hit, az egymás iránti odafigyelés, a tolerancia és az összetartás erejét kívánják fokozni. A rendezvényre vasárnap 19 órától rendeznek meg Mórahalmon, a Szent László templom mögötti templomkertben. Hétkor

B. Nagy László

kormánymegbízott és

Nógrádi Zoltán

polgármester, országgyűlési képviselő köszönti az egybegyűlteket, majd a Csíkszeredai ROLE zenekar ad koncertet. Nyolctól

Kiss-Rigó László

, Szeged-Csanád Egyházmegye megyéspüspöke mutat be ünnepi szentmisét, majd megszenteli a Homokhátság kenyerét is. A tömeg ezután fáklyás körmenetet tesz a belvároson keresztül az Aranyszöm Rendezvényház udvarára. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.