Hétfőn kezdik a Vásárhelyi Pál utca szélesítését

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn elkezdődik a szegedi Vásárhelyi Pál utca második szakaszának szélesítése, az uniós támogatással megvalósuló beruházás idejére az 5-ös és az 55-ös főutat összekapcsoló út egy része egyirányú lesz – tájékoztatta a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. kommunikációs főmunkatársa az MTI-t.

Nemes Szilvia közölte, az építkezés idejére egyirányú lesz a Vásárhelyi Pál utca Bakay Nándor utca és Kenyérgyári út közötti szakasza, a Kálvária sugárút felé.

A Vásárhelyi Pál utca komplex felújítási munkáit és a rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna továbbépítését a közbeszerzés nyerteseként a Colas Út Zrt. végzi el 564 millió forintért.

A Vásárhelyi Pál utca rekonstrukciója 206,9 millió forintos uniós és hazai támogatással valósul meg, a főgyűjtő csatorna kialakításának költségeit pedig a vízügyi építési alap fedezi. A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv épül a Bakay Nándor utca és a Kenyérgyári út közötti szakaszon. Mindkét oldalon kerékpársávot és járdát alakítanak ki, négy autóbuszmegálló készül utasváróval, és 20 kerékpártámaszt is kihelyeznek.

A Vásárhelyi Pál utca felújításának első ütemében elkészült főgyűjtő csatorna továbbépül a Kálvária sugárútig, honan ideiglenes nyomóvezeték vezet majd a Sancer-tavi befogadóig.

Előző sztori

Munkácsy-mesék: a romantikus festő + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Szigorúbb büntetés várhat a fémtolvajokra

Legutóbbi hasonló cikkek