Hátország: nemzetközi tornán lett 4. a KÉSZ-SZEAC U11

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SC Columbia meghívására a bécsi Franz Granzberger stadionban nemzetközi tornán vett részt a KÉSZ-SZEAC U11-es csapata Paksi Péter irányításával.

A 12 csapatos tornán többek között részt vett az Austria Wien, az Admira Wacker, a Grazer AK és a Rapid Wien, tehát az osztrák élvonal több reprezentánsa. A szegedi fiatalok a hat csapatos csoportból négy győzelemmel (SC Grossfeld 4-0, Admira 2-0, GAK 3-0, Columbia 10-0) és egy döntetlennel (Austria 0-0) a második helyen jutottak be az elődöntőbe. Itt a másik magyar csapat, az MTK utánpótlását támogató Dalnoki-akadémia 3-0-ra bizonyult jobbnak. A harmadik helyért újra következett az Austria. Az osztrák csapat nagy harcban 1-0-ra nyert.

„A negyedik helyezés és a mutatott játék is bíztató. Stílusos futballunkkal több meghívást érdemeltünk ki. Az első négy csapat előrébb tart a többinél, de azt látni kell, hogy a játék gyorsaságában nekünk van némi lemaradásunk a másik hárommal szemben. Tény azonban, hogy egyérintős futballt csak kiváló minőségű pályán lehet begyakorolni” – értékelt Paksi Péter, a KÉSZ Akadémia és az L-IT SZEAC szakmai vezetője.

Előző sztori

Orbán Viktor és az ASEAN főtitkára is beszédet mond ma

Következő sztori

Mert nem lehet elégszer