/

Gólyák lepték el a Sziksósfürdőt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Koncertekkel, csapatjátékokkal és ügyességi feladatokkal zárták a nyarat a Szegedi Tudományegyetem jövendőbeli hallgatói. A Szikin rendezett SZTE Összegyetemi Gólyatábor három napja alatt a buli mellett az egyetemi élettel is ismerkedhettek a gólyák.

Háromnapos non-stop bulizást követően is meglepően nagy számban vettek részt a reggeli frissítő tornán a kisgólyák vasárnap délelőtt. A kemény mag már régen talpon volt, hogy kávéval és a másnaposságot legendák szerint enyhítő gyógysörrel hozza rendbe magát az előző éjszaka pörgése után. Mások álmosan másztak ki-be a tűző napon felállított sátorba, de a Sziki árnyékosabb területein szétszóródva is sokan hajtották álomra a fejüket. Utolsó napjához érkezett az SZTE Sziksósfürdőre meghirdetett Összegyetemi Gólyatábora: a lendület fogyóban, a hangulat azonban változatlan.

“Körülbelül háromszázan jöttek ki, de sokan már nem várták meg a végét. A kari gólyatáborok sokat kivettek az emberből, és persze a fesztiváldömping végére is kiürültek a pénztárcák” – mondta Drávucz Dorottya, az egyik szervező. A főgólyáknak nem volt komolyabb gondjuk a túlzásba vitt lumpolás miatt: szerencsére okosan ittak a kisgólyák, egy-két egészen extrém pozícióban “rosszul levő” fiatal kivételével. Az étkezés egyénileg, érzés alapján lett intézve, 150 és 1000 forint között mozgott a menü zsíros deszkától a gyros-tálig.

no images were found

A menetrend szerinti járatok mellett gólyajárat is indult a hallgatók szállítására, akik a négynapos rendezvény alatt kikapcsolódhattak, bulizhattak, de az egyetemi élet megkezdéséhez szükséges alapvető információkat is bezsebelték. Péntek este Szabó Gábor rektor köszöntötte őket, majd a csapatépítő, ismerkedő játékokat követően a Lighters, Soerii és Poolek és Kelemen Kabátban gondoskodott a jó hangulatról. Pénteken sorversenyeken mérték össze tudásukat a csapatok, délután pedig az SZTE EHÖK tartott előadásokat a kollégiumi felvételik, az Erasmus és a szociális ösztöndíjak lehetőségeiről. Este a Társadalmi célú közlemény, a FISH! és a Kravaiar is koncertezett a gólyatáborban. Vasárnap az SZTE EHÖK SE Rögbi szakosztály is kilátogatott a fürdőbe, majd a szokásos sorversenyek végeztén este a Bohemian Betyars, a Maj’Beszélünk és a DSP fellépéséven zárult a gólyatábor.

“A tegnap esti buli volt eddig a legjobb, bár lassan már mi is fáradunk” – mondta portálunknak a jogásznak készülő Fekete Jenő. A gólya második diplomájáért indul szeptembertől, kommunikáció és médiatudomány szakon már sikeresen levizsgázott. Boda Lászlóval egy árnyékos fa alatt húzták meg magukat – a környezetmérnöknek tanuló diáknak tetszett a Sziki, mint mondta keresni sem kell a jó csajokat, bárhova néz az ember talál egyet. Alább megtekinthető fotóink bizonyítsák igazát!

no images were found

Előző sztori

Női futball: megcibálták az oroszlán bajszát a Boszorkányok + FOTÓK

Következő sztori

Nyílzápor és rönkeső hullott az újszegedi családi napon + FOTÓK