Közélet

Árnyékban 38, napon 42 fokban főtt a fejünk Szegeden + FOTÓK

Árnyékban 38, napon 42 fokban főtt a fejünk Szegeden + FOTÓK

2012. augusztus 6., hétfő
Árnyékban 38, napon 42 fokban főtt a fejünk Szegeden + FOTÓK

Az előrejelzéseknek megfelelően rekordmeleg hétfővel indult a hét: a meteorológiai szolgálat 15 órakor már 38 fokot mért, a városi hőmérő napon pedig 42 fokra hevült a déli órákban. Kedden viszont kellemesebb időnek nézünk elébe.

Mindenki úgy vészelte át a hőséget, ahogy ideje és lehetőségei engedték. Akinek légkondicionált a munkahelye, jobban tette, ha túlórázott és este hatig ki sem mozdult, aki viszont a szabadban dolgozott és napon - főleg városban a betonok között -, akár 42 fokon is főhetett a feje. Voltak leleményes gyerekek, aki a platánok árnyékában, a városháza előtt a szökőkútban fürödtek meg, ezt még a belvárosbna a Novotel szálló előtt lehetne még megtenni (ahol egyébként a hőmérő 42 fokot mutatott dél körül), a múzeum előtti medence algás, koszos, a Dugonics téri pedig a rekonstrukció miatt nem üzemel (persze tegyük hozzá, hogy a fürdésnek ez a formája nem teljesen szabályos). A legkellemesebb idő ilyenkor a strandokon, vízközelben lehetett, ahol egy-egy csobbanással megállítható volt a felhevülés.

Keddre 10 fokkal is mérséklődhet a hőség

Az Országos Meteorológiai Szolgálatának szegedi mérőállomásának adatai szerint a reggel 6 órakor mért 23 Celsius-fok négy óra alatt már 30-ra kúszott, délben már 35 fokos hőség tombolt, délután 15 órakor pedig 38 fokot mutatott az OMSZ hőmérője. Kedden egy hidegfront érkezik, ami már a hőmérsékletben aznap érezhető lesz, 27-32 fokig szökik csak fel nappal a hőmérő kijelzője. Általában derült, száraz időre számíthatunk, de északkeleten, keleten erőteljesebb gomolyfelhő-képződés várható, és ott néhol zápor, zivatar, sőt heves zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként - és átmenetileg zivatar környékén is - viharossá fokozódik. A hétvégéig tovább csökken a nappali felmelegedés 26-28 fokot jósolnak szombat-vasárnapra a meteorológusok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.