Írjon nekünk
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd

Rúzs

Vendégváró falatok percek alatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Csöng a telefon, s a vonal túlsó végén valaki belekiabál a kagylóba: „Egy óra múlva ott vagyunk!” A leendő házigazda ilyenkor két dolgot tehet: vagy elmenekül otthonról, vagy pedig körülnéz, milyen különlegességeket lehetne összehozni néhány otthoni alapanyagból. Ha ügyes, ámulhatnak a vendégek. Az alábbi percek alatt „elővarázsolható” falatokkal bizton sikert arathat.

Göngyölt virsli

Hozzávalók:
– 8 pár virsli
– 8 dkg kemény sajt
– 8 vékony szelet baconszalonna

Elkészítése:

A sajtot 8 hosszúkás csíkra vágjuk. A virsliket teljes hosszában a vastagságuk felénél mélyebben bevágjuk, és mindegyik résbe egy-egy sajtcsíkot teszünk. Az így kapott virsliket beletekerjük a szalonnacsíkokra, a végüket fogpiszkálóval összetűzzük, majd forró sütőben 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Ha akad néhány kiflink is, csomagoljuk bele őket.

Sajtgolyók

Hozzávalók:
– 10 dkg krémsajt
– 10 dkg vaj
– 15 dkg reszelt sajt
– 3 paradicsom
– 4 ek. tejföl
– 1 csokor metélőhagyma
– 1 csokor petrezselyemzöld
– 1 tk. Pirospaprika
– csipetnyi őrölt szerecsendió
– ízlés szerint: só, fehér bors

Elkészítés:
A sajtokat, vajat, tejfölt összedolgozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és a felaprított metélőhagyma és petrezselyemzöld felét. Az így kapott masszából kis golyókat formálunk, amiket a maradék zöldfűszerbe, illetve őrölt paprikába forgatunk. Az így elkészült sajtgolyókat metélőhagymával, friss zöldségekkel díszítve tálaljuk. Pirítóssal, grissinivel, különböző csipszekkel vagy sós kekszfélékkel tálalva igazi csemege.

Gyümölcsbólé

Hozzávalók:
– 1 kg friss vegyes gyümölcs (lehet mirelit is)
– 1 liter félédes vörösbor
– 4 ek. cukor
– fél kávéskanál fahéj
– pár szegfűszeg
– 1 db citrom
– 1 db narancs
– 0,5 dl triple sec
– 1 üveg pezsgő

Elkészítés:
A gyümölcsökhöz hozzáöntjük a vörösbort, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, naranccsal ízesítjük (aminek bevagdossuk a héját), és felforraljuk. Levesszük a tűzről, bólétálba öntjük, hozzáadjuk a triple secet, majd pezsgővel felengedjük. Hűtőbe téve tároljuk és sok-sok jégkockával szervírozzuk.

Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd
Itt kell lenned, hogy elhidd

Kommentek

Rúzs

Fenséges fürjes finomságok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vitaminban gazdag, alacsony a koleszterin tartalma és a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. Az üvegbe zárt fürjes finomságok, az első kóstolásnál leginkább a felejthetetlen „akarok még” érzését váltják ki.

Tovább olvasom

Rúzs

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tarolt a répalé és a répalekvár a Csongrád Megyei Értékek Napján. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket.

Tovább olvasom

Egyetem

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Tovább olvasom

Aktuál