Közélet

Vasúti hétköznapok a fotós szemszögéből a Nagyállomáson + FOTÓK

Vasúti hétköznapok a fotós szemszögéből a Nagyállomáson + FOTÓK

2012. július 14., szombat
Vasúti hétköznapok a fotós szemszögéből a Nagyállomáson + FOTÓK

Az állomások és a vasutas élet hétköznapjaiba nyerhetnek betekintést a vonatra várakozó utasok a IX. Országos Vasutas Fotókiállítás alkotásait böngészve. Szegeden a Nagyállomás utascsarnokába 159 fotóból rendeztek tárlatot, melyet július végéig tekinthetünk meg.

Elhagyott vonalak, peronon várakozó emberek, az állomás kocsiszínébe húzódott vagonok - számos aspektusát ragadták ki a vasutas mindennapoknak a IX. Országos Vasutas Fotókiállításon szereplő fényképek. A pályaművekből a Nagyállomás utascsarnokában rendeztek tárlatot a Vasúttörténeti Alapítvány munkatársai - Sopronból, Miskolcról és Budapestről 64 szerző közel 400 fotója érkezett, melyből 159 darabot válogattak a kiállított művek közé. "A Vasúttörténeti Alapítvány még megalakulásakor, 1996-ban elhatározta, hogy országos vasutas fotókiállítást rendezünk évente. Gondoltuk, ha már olyan sok mindent gyűjtünk, miért maradnának ki a fényképek? A felhívásra szerencsére rengeteg anyagot kaptunk, melyeket azóta számtalan helyen kiállítottuk belföldön és külföldön egyaránt" - árulta el portálunknak

Nagy József

nyugdíjas MÁV-főtanácsos, az alapítvány kuratóriumi titkára. Öt kategóriát hirdettek meg (a vasutasok, a vasút és a táj, az ember, a formavilág, a múlt), melyet igen kreatívan, színesen közelítettek meg az optika túloldalán állók. Számos kiváló pályamű érkezett szegediektől is:

Csikesz Gábor, Dobóczky Zsolt, Mihailovits Lehel

és

Péntek László

fotói díjazásban is részesültek. A fotókiállítást július 31-ig tekinthetjük meg a szegedi vasútállomáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.