Bulvár

Halálos tűzoltóautó-baleset Ópusztaszernél (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Halálos tűzoltóautó-baleset Ópusztaszernél (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2012. július 4., szerda
Halálos tűzoltóautó-baleset Ópusztaszernél (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Egy tűzoltóautó borult az árokba Ópusztaszer és Sándorfalva között, a csongrádi úton, egy 27 éves tűzoltó meghalt, öt másik pedig megsérült. A mentés ideje alatt útzár van érvényben.

Az MTI információja szerint 27 éves volt az a tűzoltó, aki életét vesztette, amikor felborult egy tűzoltóautó szerdán Sándorfalva és Ópusztaszer között; egy tűzoltót kulcscsonttöréssel, négyet pedig zömmel horzsolásos sérüléssel szállítottak a szegedi klinikára. A baleset sérültjeit időközben kiengedték a kórházból,

Bakondi György

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője délután meglátogatta őket a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. A baleset helyszínén tartott sajtótájékoztatóján

Tátrai János

, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője felidézte: társai egy oltásról indultak vissza szegedi állomáshelyükre, amikor Ópusztaszer közelében egy balkanyarban a tűzoltóautó eddig tisztázatlan körülmények között kisodródott és felborult. Az MTI úgy tudja, hogy a baleset halálos áldozata a jármű hátsó ülésén, az egyik ablaknál ült. Műszaki és munkabiztonsági szakértők vizsgálják a baleset körülményeit. Az MTI tudósítója arról számolt be, hogy délután megkezdődött a műszaki mentés, a gépjárműfecskendőt több jármű - köztük tűzoltóautók - segítségével sikerült az útra emelni. A tűzoltók csendben, megrendülten dolgoztak. A történtek feldolgozásában a rendőrség pszichológusa segít a tűzoltóknak, a katasztrófavédelem szegedi központjában pedig saját pszichológusaik is várják a segítséget igénylőket. Az útzárat fél hatkor feloldották.

Szerda délután írtuk

Szenti Szabolcs

, a főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a jármű eddig tisztázatlan körülmények között borult fel, a baleset következtében egy tűzoltó meghalt, egy súlyosan, négy pedig könnyebben megsérült. A sérülteket a mentők kórházba vitték.

Petróczi Tímea

, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OFK) szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltóautó egy beavatkozásról, az Ópusztaszer és Baks közötti avartűz felszámolása után ment vissza a laktanyába, amikor az Ópusztaszeri emlékpark előtti kanyarban felborult. A járműben tartózkodó valamennyi tűzoltó megsérült, egyikük meghalt. A helyszínelés és a körülmények tisztázása folyamatban van. A helyszínen egy pszichológus is tartózkodik, aki az esemény feldolgozásában segít a sérülteknek. Az eset körülményeinek alapos vizsgálata érdekében a helyszínre tart az OKF munkabiztonsági főfelügyelője és a műszaki szakterület munkatársa, akik bekapcsolódnak a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vizsgálatába.

Szerda délelőtt írtuk:

Egy tűzoltóautó borult fel a Csongrádi úton, Ópusztaszer és Sándorfalva között. A jármű valószínűleg egy kanyart követően lesodródott az útról és az árokba borult. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság, mentők rendőrség is, akik megkezdték a mentést – információink szerint egy tűzoltó a kocsi alá szorult. A balesetnek egy halálos, egy súlyosan, négy könnyebb sérültje van. A helyszínelés és a mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták. Nem sokkal dél előtt egy mentőhelikopter is megérkezett a helyszínre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.