Bulvár

Tucatnyi határsértő az erdő szélén, egy a bolt előtt

Tucatnyi határsértő az erdő szélén, egy a bolt előtt

2012. július 19., csütörtök
Tucatnyi határsértő az erdő szélén, egy a bolt előtt

Tizenkét határsértő bánhatta a Kiszombori, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Készenléti Rendőrség rendőreinek összefogását, ugyanis az együttműködésüknek köszönhetően elfogták és idegenrendészeti eljárás alá vonták a tizenegy afgán és egy algériai állampolgárságú férfit.

Csütörtökre virradóra jelezte a Kiszombori HRK egyenruhása a szegedi kollégáknak, hogy egy nagyobb létszámú csoport mozgását észlelte a rábéi erdő közelében. A rendőrök célirányos kutatásba kezdtek, majd nem sokkal később rábukkantak a kis csapatra a Kübekházára vezető műút és a Tiszasziget közötti földút találkozásánál. Pár órával később Szőregen az egyik élelmiszerbolt előtt került elő tizenharmadik társuk, aki egy éppen szolgálatba tartó rendőrnek lett gyanús: igazoltatta az afgán férfit és – hasonlóan a többiekhez – ő sem tudta igazolni sem személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását, így idegenrendészeti eljárás indult ellene is. A későbbi vizsgálatok során fény derült arra, hogy a tucatnyi társaságból ketten már nem először próbálkoztak illegális határátlépéssel, így velük szemben büntetőeljárás is indult beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.