Sport

Olimpia: Karakas 5., Hosszú döntős, Cseh és Biczó lemaradt + FOTÓK

Olimpia: Karakas 5., Hosszú döntős, Cseh és Biczó lemaradt + FOTÓK

2012. július 30., hétfő
Olimpia: Karakas 5., Hosszú döntős, Cseh és Biczó lemaradt + FOTÓK

A XXX. nyári olimpia játékok 3. versenynapján Karakas Hedvig cselgáncsozó szállított olimpiai pontokat, úszóink közül azonban csak Hosszú Katinkának sikerült kivívnia a keddi finálét, Cseh László, Biczó Bence és Verrasztó Evelyn biztató kezdet után lemaradtak a döntőkről Londonban.

Hosszú finalista, Verrasztó lemaradt a döntőről

Hosszú Katinka az ötödik legjobb idővel bejutott a 200 méteres vegyesúszás keddi döntőjébe, ugyanakkor Verrasztó Evelyn a 9. helyen fejezte be a számot, így lemaradt a fináléról a londoni olimpián. Hétfő este mindkét magyar az első elődöntőben volt érdekelt, Hosszú kiváló versenyzéssel, 2:10.74 perces idővel megnyerte a futamot, míg Verrasztó 2:11.53-mal a negyedik lett. A második elődöntőben a 400-on világcsúccsal diadalmaskodott 16 éves kínai Je Si-ven (Ye Shiven) új olimpiai rekorddal utasította maga mögé a mezőnyt, és várhatja a legjobb idővel (2:08.39) a finálét.

Biczó és Cseh is lemaradt a 200 pillangó döntőjéről

Biczó Bence és Cseh László sem jutott be a 200 méteres pillangóúszás döntőjébe hétfőn a londoni olimpián, előbbi összesítésben a 9., utóbbi pedig a 12. helyen zárt. Mindkét magyar a második elődöntőben szerepelt, a Pekingben ezüstérmes Cseh 1.55.88-as idővel a hetedik, míg Biczó 1:55.36-tal az ötödik lett. A legjobb idővel (1:54.25) a japán Macuda Takesi jutott a fináléba. "Nagy sz.r volt az egész, nem tudok mit mondani... A karom nem működött, életem legrosszabb versenye volt. Lehet, hogy megérdemlem..." - nyilatkozott az MTI-nek elkeseredetten Cseh László. Biczó Bence is nagyon kritikusan értékelte saját úszását: "Botrány, már megint a benyúláson múlott, nem jött ki jól a fal. Az első száz rendben volt, jó volt, az utolsó húsz méter viszont pocsék. Nem tudom, miért, erre kell választ találnom..."

Alaposan megszorongatták az amerikaiakat a Merész-lányok

Merész András együttese nem játszott megilletődötten a fizikálisan sokkal erősebb, és sokkal esélyesebb amerikaiak ellen, akik ugyan többször is elhúztak két találattal - a harmadik negyedben már hárommal is -, de a mieink rendre fel tudtak zárkózni, s három alkalommal egyenlíteni is. A tengerentúliaknál Maggie Steffens tarthatatlannak bizonyult, hátán vitte csapatát az első félidőben, összesen hét gólig jutott. A kipontozódások miatt fogyatkozó amerikaiak ellen a legvégén mégis a negyedik egyenlítésért támadhatott volna a magyar csapat a rivális egy tanácstalan támadását követően, ám a játékvezetők jóindulatú kiállítása miatt esélyünk sem adódott az egyenlítésre. Olimpiai női vízilabdatorna, A csoport, 1. forduló: Magyarország - Amerikai Egyesült Államok 13-14 (2–2, 4–2, 4–2, 1–0)

Kikapott a Babos, Szávay kettős

Babos Tímea és Szávay Ágnes három játszmában vereséget szenvedett a negyedik helyen kiemelt Lucie Hradecka, Andrea Hlavackova cseh kettőstől a londoni olimpia női párosversenyének első fordulójában. A hétfői mérkőzés 1 óra 52 percig tartott. Szávayék simán elvesztették az első játszmát, a másodikban brékhátrányból sikerült visszakapaszkodniuk, és a rövidítést is megnyerték. Az utolsó felvonásban 2:2 után ismét hátrányba kerültek a magyarok, majd gyorsan kikaptak. Szávay számára ezzel befejeződött a londoni olimpia, Babos viszont egyesben bejutott a második fordulóba, ahol a hetedik helyen kiemelt német Angelique Kerber lesz az ellenfele. Kerber három hete elődöntős volt a wimbledoni Grand Slam-tornán. Olimpiai tenisztorna, női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért): Hradecka, Hlavackova (cseh, 4.) - Babos Tímea, Szávay Ágnes 6:1, 6:7 (5-7), 6:2

Újabb pontok: Karakas Hedvig cselgáncsozó ötödik

Az 57 kg-os Karakas Hedvig az ötödik helyen végzett hétfőn a londoni olimpia cselgáncstornáján. A 22 éves, vb-bronzérmes újpesti dzsúdós előbb egy fantasztikus ipponnal diadalmaskodott a spanyol Concepcion Bellorin felett, majd brazil riválisát, Rafaela Silvát szabálytalan lábra fogásért leléptették. A magyar versenyző ekkor meghúzódott, melyet a következő párharcok során is érzett. A negyeddöntőben a román Corina Caprioriu bírói döntéssel kerekedett felül, így Karakas a vigaszágon folytathatta, a bronzérem reményével. E felé az első lépést meg is tette, miután esélyesebb orosz ellenfelét Irina Zablugyinát a hosszabbításban jukóval verte, ám a bronzcsatában a francia Automne Pavia Karakas kétszeri megintésével elért jukóval tudott győzni a magyar lánnyal szemben, aki így az ötödik helyen zárta az ötkarikás játélkokat.

Berecz 32. Laserben két futam után

Berecz Zsombor a 32. helyen áll az első két futam után a Laser hajóosztály küzdelmeiben a londoni olimpia vitorlásversenyein. A hétfői versenynapon rendezett nyitófutamban a magyar vitorlázó a 49 fős mezőny 30. helyét szerezte meg, míg a másodikban a 34. lett. Kedden a harmadik és negyedik futammal folytatódnak majd a Laser küzdelmei.

Szász Emese kikapott, ezzel búcsúzott

Szász Emese első meccsén kikapott, ezzel búcsúzott a legjobb 32 között a női párbajtőrözők hétfői egyéni versenyében a londoni olimpián. Kulcsár Győző 2010-ben világbajnoki ezüstérmes, 2006-ban vb-bronzérmes tanítványa a dél-koreai Csoj In Jeong ellen kezdett, s az első három perc "ismerkedése" után 4-4 állt az eredményjelzőn. A második szakaszban is felváltva estek a találatok, majd 8-8-cal vonultak az újabb pihenőre a felek. Az asszó harmadik részében 10-10 után Csoj kétszer is megszúrta Szászt, 12-10, majd 13-11 lett, 13-12 után pedig ismét a dél-koreai talált kétszer. A Vasas 29 éves vívója - aki az elmúlt év végén könyökműtéten esett át - elkeseredetten rogyott le a pást szélére, mestere pedig hasztalan vigasztalta. Szász Emese könnyeivel küszködve nyilatkozott később az MTI-nek: "Nagyon csalódott vagyok. Ellenfelem nagyon pontosan vívott, én ezzel szemben pontatlan voltam, ezért kaptam ki. Tavaly, a világbajnokságon is alulmaradtam vele szemben, de azt hittem, csak azért, mert a könyöksérülésem miatt alig tudtam felemelni a kezemet. Az egész felkészülésem nyugodtan telt, s bár tegnap már kissé feszült voltam a rajt előtt, nyugodtan mentem fel a pástra is. Szilágyi Áron tegnapi sikere engem is feldobott, szerettem volna én is valami hasonlót véghezvinni, sajnos nem jött össze." Női párbajtőr, egyéni, a 32 között: Csoj In Jeong (dél-koreai) - Szász Emese 15-12

Zwickl kikapott az ötödik kiemelttől és búcsúzott

Az ötkarikás újonc Zwickl Dánielnek nem sikerült az újabb bravúr, tajvani riválisával szemben alulmaradva kiesett hétfőn a legjobb 32 között a londoni olimpia asztalitenisz-tornáján, amelyen így már nincs magyar versenyben. Zwickl Dániel (131. a világranglistán) a szombati nyitófordulóban a dán Allan Bentsent (113.) búcsúztatta, majd bátor játékkal a szerb Aleksandar Karakasevicen (42.) is túllépett. Az Olaszországban légióskodó, ötkarikás újonc, 27 éves magyar játékos ezúttal az ötödik helyen kiemelt, világranglista-8. tajvani Csuang Cseh-jüannal nézett farkasszemet. Bár szépen tartotta magát, jónevű riválisát nem sikerült igazán megszorítania, és négy sima szettben, 23 perc alatt vereséget szenvedve búcsúzott. Az asztaliteniszezőknél így nincs már magyar versenyben az olimpián: Póta Georgina Zwicklhez hasonlóan a 32, Tóth Krisztina a 48, Pattantyús Ádám pedig a 64 között fejezte be a szereplését. Asztalitenisz férfi egyes, 3. forduló (a 16 közé jutásért): Csuang Cseh-jüan (tajvani) - Zwickl Dániel 4-0 (8, 8, 6, 9) A 3. versenynap délelőtti eseményeinek összefoglalója! A magyar csapat egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel a tizenharmadik helyen áll a londoni olimpia éremtáblázatán a harmadik hivatalos versenynapot követően.

Az éremtáblázat állása:

Kína 9 arany 5 ezüst 3 bronz Egyesült Államok 5 7 5 Franciaország 3 1 3 Koreai NDK 3 - 1 Olaszország 2 4 2 Koreai Köztársaság 2 2 2 Oroszország 2 - 3 Kazahsztán 2 - - Japán 1 4 6 Ausztrália 1 2 1 Románia 1 2 - Brazília 1 1 1 MAGYARORSZÁG 1 1 1 Hollandia 1 1 - Ukrajna 1 - 2 Grúzia 1 - - Litvánia 1 - - Dél-afrikai Köztársaság 1 - - Kolumbia - 2 - Nagy-Britannia - 1 2 Németország - 1 - Kuba - 1 - Mexikó - 1 - Lengyelország - 1 - Tajvan - 1 - Thaiföld - 1 - Azerbajdzsán - - 1 Belgium - - 1 India - - 1 Indonézia - - 1 Kanada - - 1 Moldova - - 1 Norvégia - - 1 Szerbia - - 1 Szlovákia - - 1 Üzbegisztán - - 1 Mongólia - - 1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.