Gazdaság

Meglódultak a chipsadóbevételek

Meglódultak a chipsadóbevételek

2012. július 26., csütörtök
Meglódultak a chipsadóbevételek

A korábbi becslésekhez képest kisebb lehet az elmaradás az idei tervhez viszonyítva chipsadófronton, a labdarúgó Eb és a nyár ugyanis szépen hizlalja a bevételeket - írta a csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

A lap az adóhatóság adatait ismertetve azt írta az idei első negyedévben a bevallott népegészségügyi termékadó (neta) összege meghaladja a 2011. negyedik negyedévit, miközben a teljes hazai élelmiszer-, üdítő- és szeszesital-forgalom csökkent. Eddig összesen közel 12,4 milliárd forintot vallottak be a gyártók a neta tavaly szeptemberi bevezetése óta. A június 30-áig beküldött bevallások szerint a legerősebb hónap 2012 áprilisa és júniusa volt 1,8-1,8 milliárd forinttal. Így a korábban becsült négymilliárdos mínusznál akár kisebb is lehet az elmaradás a 2012-es költségvetésben szereplő 20 milliárdos neta-bevételi tervtől. Az év eddigi hónapjai átlagosan ugyanis 1,5 milliárdos bevételt hoztak, ennek alapján 18 milliárdos kalkulált éves bevétel adódik. A tavalyi terv is majdnem meglett, az ötmilliárdos előirányzattal szemben közel 4,7 milliárd forint folyt be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.