Közélet

Hogyan ússzuk meg a hőgutát a kánikulában? + VIDEÓ

Hogyan ússzuk meg a hőgutát a kánikulában? + VIDEÓ

2012. július 8., vasárnap
Hogyan ússzuk meg a hőgutát a kánikulában? + VIDEÓ

A Telin Televízió Szeged Ma című műsorában Pintér Zoltán orvostanhallgató mondta el tanácsait, arra vonatkozóan, hogy a jelenlegi kánikulában hogyan kerülhetjük el a hőgutát.

A jelenlegi, napok óta tartó hőségben kiemelten fontos a kánikula elleni védekezés. "Ha mindenképp ki kell mennünk a délelőtt 11 és délután 15 óra közötti időszakban a szabadba, akkor mindenképpen javasolt a szellős, bő szabású, világos pamutruha viselete, ami nagyban segíti, hogy ne kapjunk hőgutát az utcán. Ajánlott széles karimájú szalmakalap viselete, vagy a haj benedvesítése, vizes kendővel a fej és a nyak elfedése. Kiemelten fontos a folyadékbevitelre odafigyelni, hiszen ilyen melegben egy átlagember szervezete az izzadás útján 4-5 liter vizet is veszíthet naponta, valamint az abban oldott ásványi anyagokat. Ezért is ajánlott ásványvíz, illetve limonádé helyett sima, citromos víz fogyasztása, legalább félóránként egy pohár mennyiségben, hiszen ha ilyen időben megszomjazunk, az már a kiszáradás jele" - mondta el

Pintér Zoltán

orvostanhallgató a Telin TV Szeged Ma című hírműsorának adott telefontos interjújában. Hozzátette, ha valaki a napszúrás jeleit tapasztalja (fejfájás, szédülés, dezorientáltság), hosszabb, napon való tartózkodás után, az mindenképp vonuljon egy sötét helyiségbe, langyos folyadékot vegyen magához és javasolt az alvás is. Mint az orvostanhallgató elmondta, az étkezésre is ügyelnünk kell a kánikulában, nem javasolt nehéz, magas fehérjetartalmú ételek és cukrozott, vagy alkoholtartalmú italok fogyasztása.

További részletek a Telin Televízió felvételén:

http://www.youtube.com/watch?v=NnpRng2gMUM

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.