Sport

Hátország: SZEOL-ezüst az egri focitornán

Hátország: SZEOL-ezüst az egri focitornán

2012. július 11., szerda
Hátország: SZEOL-ezüst az egri focitornán

A 2000-es születésű szegedi gyermekek remekül szerepeltek a Rexroth-kupán, csak a Budapest-válogatott állta útjukat.

A Tisza Volán SC és a SZVSE által létrehozott SZEOL SC Kft. megalakulásakor azt a célt tűzte zászlajára, hogy a lehető legtöbb fiatal sportolónak adjon játéklehetőséget a labdarúgás különböző szintjein. Az egységes szegedi műhelyben pallérozódó fiatalok nemrégiben Heves megyében értek el szép sikert. Egerben minden évben az iskola befejezését követő négy napban rendezik meg Rexroth nemzetközi utánpótlás labdarúgótornát, mely nemcsak a labdarúgásról szól, hanem az iskolai kötelezettségektől való megszabadulás első élményeiről is. A szegedi és szeged környéki (Kistelek) csapatok már több éve rendszeresen megjelennek és nagyszerűen szerepelnek e megmérettetésen. A tornagyőzelem mellett ezüst- és bronzérem is gyarapította a gyermekek otthoni dicsőségfalát. Ebben a szezonban

Sahin-Tóth Dezső

(Rendőr TE) és

Herczeg Gábor

(Tisza Volán SC) által képzett, 2000-es születésű gyermekekből összeállított 20 fős SZEOL-keret indult, hogy immáron közösen, egy csapatot alkotva képviseljék a szegedi labdarúgást a 19. Rexroth-kupán.

A csapatépítés alapja a buszút

A gyermekek a belőlük még ki nem halt őszinte barátsággal köszöntötték egymást. Tehették, hiszen többen korábban egy csapatban készültek, illetve több tornán találkozhattak és szurkoltak egymásért. A csapatvezetők is kitettek az egység megteremtésért, hiszen az utazás és mérkőzések közötti időszakban viselt egyenszerelés biztosítása már alapot adhatott egy jó közösség kialakulásához. A torna alapvető célja azonban most az volt, hogy a mesterek valós versenykörülmények között láthassák a gyermekeket, illetve a vegyesen összeállított csapattagok pályán való együttműködési lehetőségeit. Két csoportba osztva folytak a küzdelmek, ahol a KBSC és a Sülysáp csapatai ellen győzelemmel zárták mérkőzéseiket a szegedi fiúk. A Budapest-válogatott ugyan kétgólos győzelemmel vonulhatott le a pályáról SZEOL ellen, azonban a csoportban elért szegedi második helyezés is elég volt az elődöntőbe kvalifilkálják magukat a mieink. Azt győzemmel vívták meg, majd a fináléban újra a fővárosiakkal találkoztak, akikkel nem bírtak, ám így is fényesen csillogó ezüstéremmel térhettek haza.

Csoporteredmények:

SZEOL – KBSC FC 2-0 SZEOL – Sülysáp 1-0 SZEOL – Budapest-válogatott 0-2

Elődöntő:

SZEOL – Levice (SLO) 2 -1

Döntő:

SZEOL – Budapest-válogatott 0-4

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.