/

Főhajtás Hunyadi és Kapisztrán emléke előtt + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Dóm téri Pantheonban pénteken délután koszorúzták meg Hunyadi János és Kapisztrán János szobrát a Szegedi Rovásírók Egyesülete kezdeményezésére.

A nándorfehérvári diadalra immár hetedik éve emlékeznek meg Szegeden történelmi előadásokkal, harci bemutatókkal, lovagi tornákkal, illetve középkori zenei koncertekkel. A Szegedi Szabadtéri Játékok miatt azonban a „nagy törökverő” Hunyadi János szobránál eddig nem tudták leróni kegyeletüket a helybéliek. A Szegedi Rovásírók Egyesülete az elmúlt esztendőkben az alsóvárosi Kapisztrán-szobrot koszorúzta meg az évfordulón. Az egyesülete kezdeményezésére idén szabaddá tették a Dóm téri Pantheon keleti oldalán Hunyadi szobrát, melynek mellékalakjai Kapisztrán János és Giuliano Cesarini.

A nemzeti emlékcsarnoknál rendezett megemlékezésen Kohári Nándor (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő kiemelte, méltóképp kell emlékeznünk a Hunyadi családra, hiszen a ma emberének is példát mutatnak. „A legreménytelenebb helyzetben is kitartottak, nem adták fel a küzdelmet, mindent megtettek a hazáért. Egy-egy vesztes csata után is folytatták a harcot. A Hunyadi család tettei azt mutatják, hogy nincs vesztett, nincs reménytelen helyzet” – fogalmazott.

Először az egyesület képviselői helyezték el koszorújukat, melynek szalagjára az alábbi szöveget írták rovásírással: „Dicsőség a hősöknek!”

A VII. Nándorfehérvári Emléknap programjaiért tekintse meg a rendezvény plakátját!

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Tíz év kell az ország versenyképességének helyreállításához

Következő sztori

Megkezdődött Szegeden a VII. Nándorfehérvári Emléknapok + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek