Közélet

Főhajtás Hunyadi és Kapisztrán emléke előtt + FOTÓK

Főhajtás Hunyadi és Kapisztrán emléke előtt + FOTÓK

2012. július 20., péntek
Főhajtás Hunyadi és Kapisztrán emléke előtt + FOTÓK

A Dóm téri Pantheonban pénteken délután koszorúzták meg Hunyadi János és Kapisztrán János szobrát a Szegedi Rovásírók Egyesülete kezdeményezésére.

A nándorfehérvári diadalra immár hetedik éve emlékeznek meg Szegeden történelmi előadásokkal, harci bemutatókkal, lovagi tornákkal, illetve középkori zenei koncertekkel. A Szegedi Szabadtéri Játékok miatt azonban a „nagy törökverő”

Hunyadi János

szobránál eddig nem tudták leróni kegyeletüket a helybéliek. A Szegedi Rovásírók Egyesülete az elmúlt esztendőkben az alsóvárosi Kapisztrán-szobrot koszorúzta meg az évfordulón. Az egyesülete kezdeményezésére idén szabaddá tették a Dóm téri Pantheon keleti oldalán Hunyadi szobrát, melynek mellékalakjai

Kapisztrán János

és

Giuliano Cesarini

. A nemzeti emlékcsarnoknál rendezett megemlékezésen

Kohári Nándor

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő kiemelte, méltóképp kell emlékeznünk a Hunyadi családra, hiszen a ma emberének is példát mutatnak. „A legreménytelenebb helyzetben is kitartottak, nem adták fel a küzdelmet, mindent megtettek a hazáért. Egy-egy vesztes csata után is folytatták a harcot. A Hunyadi család tettei azt mutatják, hogy nincs vesztett, nincs reménytelen helyzet” – fogalmazott. Először az egyesület képviselői helyezték el koszorújukat, melynek szalagjára az alábbi szöveget írták rovásírással: „Dicsőség a hősöknek!”

A VII. Nándorfehérvári Emléknap programjaiért tekintse meg a rendezvény plakátját!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.