/

Tizennégy ország táncosait várják a 12. Szőke Tisza táncversenyre

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton 11 órától tizenkettedik alkalommal rendezi meg a Papiron Szeged VTK és Zsilák Zsuzsanna a Szőke Tisza 2012 WDSF open nemzetközi táncversenyt az újszegedi sportcsarnokban.

Szerda délelőtt a Városháza sajtószobájában Zsilák Zsuzsanna szervező, a Papiron Szeged Versenytáncklub elnöke sajtótájékoztatón ismertette a szombaton az újszegedi sportcsarnokban rendezendő 12. Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny részleteit.

Mint a főszervező elmondta 14 országból 120-130 pár indul a versenyen, azaz még a tavalyinál is többen vesznek részt a nívós táncgálán, mely 2001 óta kerül megrendezésre. “A Magyar Táncsport-szövetség honlapján nagyon sok magyar versenyző, rendezvényünk honlapján pedig a tavalyinál is több külföldi táncos pár jelentkezett. A mezőnyben a világranglistán is előkelő helyen álló párok indulnak, ez is biztosítja, hogy nívós versenyt rendezhessünk” – tette hozzá Zsilák Zsuzsanna.

Mint az egykori versenytáncos közölte, a junior és szenior versenyek mellett újabb két kategóriával bővül a program, idén már szerepel a junior I. korcsoport (12-14 évesek) és szenior III. korcsoportban (55 év felett) 17 párral. Külön megtiszteltetés a szervezők számára, hogy a rendezvény fővédnöke, Regőczy Krisztina világbajnok és olimpiai ezüstérmes műkorcsolyázó is jelen lesz.

A program szombaton 11 órától kezdődik, a főattrakció a 18 órától kezdődő gála és felnőtt döntők, ahol előbb a standard majd a latintáncok kerülnek sorra.

Előző sztori

52 millió rendezvényekre, civileknek, egyházaknak

Következő sztori

Folklórfesztivál, biciklitúra a Dorozsmai Napokon