Százhúsz év után megszűnt a vízállásjelentés

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Százhúsz év után először, szerdától nem tud eleget tenni tájékoztatási kötelezettségének az országos vízjelző szolgálat, végnapjait éli ugyanis a Vituki Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutatóintézet, amely a vízjelző szolgálatot működtette – írja a Népszava.

A lap pénteki száma szerint a dolgozók április óta nem kapták meg a teljes bérüket, és tömegesen zajlanak az elbocsátások. Tavaly még 240 ember dolgozott a szervezetnél, az utolsó 140 munkavállaló elküldését pedig a napokban jelentették be.

“Az árvízi előrejelzéstől a vízminőségi kutatásokig a jóformán az összes, vízügyekkel kapcsolatos állami feladatot ellátó szervezet megszűnése hozzávetőleg évi ötmilliárd forintos piacot tesz szabaddá a kormány közeli vállalkozások számára. Emellett milliárdos értéket képvisel a Vituki Soroksári-Duna partján levő telke és irodaháza, csakúgy, mint az intézet különleges mérőberendezésekkel ellátott kutatóhajója” – írja a lap.

Előző sztori

Egyesítik a kormányzati kommunikációt

Következő sztori

Az alvilágból csapott le a belső elhárítás