Közélet

Százhúsz év után megszűnt a vízállásjelentés

Százhúsz év után megszűnt a vízállásjelentés

2012. június 8., péntek
Százhúsz év után megszűnt a vízállásjelentés

Százhúsz év után először, szerdától nem tud eleget tenni tájékoztatási kötelezettségének az országos vízjelző szolgálat, végnapjait éli ugyanis a Vituki Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutatóintézet, amely a vízjelző szolgálatot működtette - írja a Népszava.

A lap pénteki száma szerint a dolgozók április óta nem kapták meg a teljes bérüket, és tömegesen zajlanak az elbocsátások. Tavaly még 240 ember dolgozott a szervezetnél, az utolsó 140 munkavállaló elküldését pedig a napokban jelentették be. "Az árvízi előrejelzéstől a vízminőségi kutatásokig a jóformán az összes, vízügyekkel kapcsolatos állami feladatot ellátó szervezet megszűnése hozzávetőleg évi ötmilliárd forintos piacot tesz szabaddá a kormány közeli vállalkozások számára. Emellett milliárdos értéket képvisel a Vituki Soroksári-Duna partján levő telke és irodaháza, csakúgy, mint az intézet különleges mérőberendezésekkel ellátott kutatóhajója" - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.