Sport

Skaliczki László: idén is tettünk le az asztalra

Skaliczki László: idén is tettünk le az asztalra

2012. június 26., kedd
Skaliczki László: idén is tettünk le az asztalra

Az elmúlt szezonban egy bajnoki és egy kupaezüstérem, valamint Bajnokok Ligája szereplés a mérlege a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának, de feledhetetlen diadalokból is akadt pár a klubnál.

Eseménydús szezonon van túl a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

Skaliczki László

együttese az NB I-ben és a magyar kupában egyaránt második helyen zárt, a Bajnokok Ligájában azonban most nem sikerült túljutni a nagyon nehéz csoportkörön. "A célkitűzéseinket teljesítettük, ez örömteli dolog. Ha úgy tekintünk a magyar kupára és a bajnokságra, hogy volt lehetőségünk előrébb lépni, címet szerezni, akkor természetesen van némi hiányérzet, de ez az akkori csalódások után utólag inkább kellemes gondként jut az eszembe. Elégedett vagyok, különösen a magyar csapatok elleni hazai mérlegünket tekintem imponálónak, hiszen százszázalékosan teljesítettünk e vonatkozásban. Ha a hazai mérlegünket tekintjük, az 85,7%-os, azaz 3 meccsünket veszítettük el a 19-ből. A Kieltől nagyon kikaptunk, de a többi, a Koppenhága és a León elleni három- illetve négygólos vereségek vállalhatók. Az idegenbeli teljesítményünk már nem ilyen ragyogó, hiszen 10 meccset veszítettünk egy döntetlen mellett, ez 54,5%-os teljesítményt jelent. Összesítve a mérlegünk 67,8%, ami, úgy gondolom, a jó kategória felé megy. Nyilvánvaló, hogy az a keret, ami ezt kiharcolta, erején felül teljesített. Tisztességgel fejeztük be a szezont, idén is letettünk valamit az asztalra, és sokat köszönhetünk a szurkolóinknak, akik óriási élményben részesítettek minket szakadatlan buzdításaikkal meccsről-meccsre, idegenben és itthon egyaránt" - foglalta össze évértékelőjében a tréner. Számos emlékezetes csatát vívott a csapat, amik miatt egy árnyalatnyival eredményesebbnek tekinthető az idei teljesítmény mint akár az egy évvel korábbi. "Voltak feledhetetlen élményeink, gondolok itt a Veszprém elleni két hazai győzelemre, a Csurgó elleni idegenbeli, a Montpellier elleni hazai mérkőzésre. Utóbbi kapcsán meg kell jegyezzem a kinti is egy nagyon jó, Bajnokok Ligája szintű meccs volt, amit büszkén vállalhatunk a vereség ellenére. Igaz az a tétel, hogy az életet nem a lélegzetvételek számával mérjük, hanem azokkal a pillanatokkal, amikor elakad a lélegzet. Ebből kell erőt meríteni, ebből kell úgy továbbépítkeznünk, hogy később is intelligensen tudjuk kezelni a számunkra nem kedvező szituációkat. Nagyon fontos, hogy a csapat stílusa a megfelelő igazolásokkal olyan legyen, hogy a modern kézilabda követelményeinek is megfeleljen, gondolok itt a gyors, dinamikus játékra, ahol a gyors döntés, az állandó sebesség, az ütközések felvállalása mind-mind megjelenik, s ez olyan látványt ad, ami meghatározza a csapat arculatát, szerethető és a közönség számára szimpatikus" - tette hozzá a tréner. Az már biztos, hogy lesznek változások a gárda összetételében a remélhetőleg még eredményesebb következő évad reményében, hiszen elvárás, hogy a kétszeres bajnok tovább gyarapítsa hazai címeinek számát. Négy ember biztosan távozik (

Lékai Máté, Törő Szabolcs, Bajorhegyi Ádám, Dusan Beocanin

), ugyanakkor már vannak érkezők

Balogh Zsolt, Marinko Kekezovic

valamint

a horvát válogatott Alen Blazevic

és a svéd kiválóság

Jonas Erik Larholm

személyében - utóbbi kimondottan sztárigazolásnak számít. "Nagyon jó játékosok érkeztek eddig, akik a szerkezetünkhöz mindenképp hozzátesznek, de még egy-két olyan ember kellene, akik által a játékunk új impulzust kapna, picit nagyobb felhajtóerő lenne, kialakulna egy egészséges versengés a csapatba kerülésért, lehetne megfelelően rotálni, nem kellene az adott játékos pillanatnyi formája miatti hullámvölgyeket átélnünk, hanem magam tudnám kontrollálni ezeket a hullámvölgyeket bizonyos helyzetekben, a jobb eredmény elérése érdekében" - hangsúlyozta a mester. A nyár is eseménydúsnak ígérkezik a játékosok számára, hiszen a válogatottak július 19-én Tunézia ellen Szegeden léphetnek pályára, majd következik számukra az olimpia, míg a csapat felkészülésének programjában egy berlini, egy doboji és egy Grenoble-i torna szerepel, de a tavalyihoz hasonlóan idén sem marad el a szerbiai magaslati edzőtábor Kopaonikban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.