//

Örömtánccal ünnepeltek a karolinások + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Húsz éve indult újra az oktatás a szegedi Karolinában: a kerek évfordulót az intézmény általános és középiskolás tanulói egy hatalmas, táncos villámcsődülettel ünnepelték meg a Klauzál téren szerda délután. 460 gyermek előadását tekinthették meg az arra haladók.

Gyermekzsivajjal telt meg a Klauzál tér szerda délután, de csak egy pár percre: a Karolina iskola diákjai egyik pillanatról a másikra ellepték a teret, hogy egy közös táncot adjanak elő az Arra születtünk című örökzöld LGT-dalra. A villámcsődület apropója egy kerek évforduló: 2012. szeptember 1-jén lesz 20 éve annak, hogy a Karolina újból megnyitotta kapuit.

“460 gyerek adta elő a táncot, az első osztályosoktól a 11. évfolyamig mindenki kivette belőle a részét” – árulta el portálunknak Guba Katalin, az iskola egyik tanára. A gyerekek már egy hónapja készülnek a villámcsődületre (vagy mostanság divatos szóval flash mobra), főként a testnevelésórákon gyakorolták a táncokat. Összekoordinálásukban a felsősök két testneveléstanára segédkezett, a koreográfiát pedig egy tánctanár segítségével tanulták be. “Nem kis feladat volt ennek a közel 500 gyermeknek a tanítása, de büszkén néztük a végeredményt. A figyelemfelkeltés és ünneplés mellett a közösségi szellemet is szerettük volna megerősíteni ezzel az előadással: az alsós és felsős osztályok közösen gyakoroltak, összerázta az iskolát ez a fellépés” – mondta a tanárnő.

no images were found

Előző sztori

Kevesebb őszi búza terem az idén

Következő sztori

Hat iskola energetikai korszerűsítése valósult meg megyénkben + FOTÓK