Labdarúgás: mórahalmi vélemények a bajnoki címről

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy izgalmak közepette lett bajnok a Mórahalom gárdája a megyei I. osztályban, egy ponttal megelőzve a második Sándorfalvát.

Ahogy azt tudósításunkból is megtudhatták, rendkívül izgalmas körülmények között vívta ki végül az elsőséget a mórahalmi gárda. A szombat esti, szegedi összecsapásra úgy készülhetett Tóth Ákos legénysége, hogy vendéggyőzelem esetén bajnokokká válnak. A játékosok ennek szellemében is léptek pályára, és ugyan akadt némi izgalomra okuk a sárga mezesek szurkolóinak, végül megérdemelt győzelmet arattak a SZVSE ellen.

Ahogy a lefújást követően, az öröm első pillanataiban Tóth Ákos mester fogalmazott, több éves munka eredménye volt ennek a bajnoki címnek a kiharcolása. „Évek óta egyre feljebb lépett a Mórahalom, s a tavalyi ezüstérmet követően ezúttal már megérdemeltük az elsőséget, illetve megérdemelte az egész mórahalmi futballközeg” – mondta a vendégek vezetőedzője, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az őszi és a tavaszi szezon együttes figyelembe vétele esetén talán a Mórahalom volt képes a legegyenletesebb teljesítményt nyújtani. Fontos megemlíteni továbbá, hogy az utóbbi évek legkiélezettebb küzdelme volt jellemző erre az idényre, hiszen elsősorban az Ásotthalom, valamint a Sándorfalva nehezítette meg a dolgát az újdonsült bajnokcsapatnak. „Bár volt mintegy tíz perc a SZVSE elleni találkozón, amikor úgy éreztem, 15-20 évet öregedtem, de a sikeres befejezésnek köszönhetően talán sikerül visszafiatalodnom” – fogalmazta meg tréfásan a szakember, milyen hatással volt rá az utolsó fordulóbeli összecsapás.

A szegedi kötődésű tréner kitért arra is, hogy sokat jelent a számára, hogy éppen a SZVSE-pályán lett bajnok a Mórahalom edzőjeként, hiszen pályafutásának meghatározó részét itt töltötte el, Udvari Szabolcshoz, Tóth Lukácshoz és Kothencz Péterhez hasonlóan. Tóth Ákos nem feledkezett még el a nagyszerű tavaszt produkáló sándorfalvaiaknak is gratulálni. „Természetesen tárgyalás alatt állunk annak érdekében, hogy képesek legyünk elindulni az NB III.-ban, s ezzel kapcsolatban optimista vagyok, hiszen Mórahalom olyan dinamikusan fejlődő város, amely minden szempontból megérdemel egy magasabb osztályú futballcsapatot! Itt mind a szakmára, mind az infrastruktúrára gondolok, mind pedig esetlegesen arra, hogy valamilyen formában lehetőséget biztosítsunk azoknak a tehetséges szegedi futballistáknak, akik bár képességeik meglennének hozzá, mégsem szerepelnek az első három osztály valamelyikében” – zárta pozitív gondolatokkal a megyei I. osztály bajnok együttesének trénere.

A gárda trénere mellett Tóth Attila is kifejtette a véleményét mind az utolsó fordulóról, mind pedig az egész bajnokságról. A nagypályás futball mellett az UTC Futsal Team gárdájában is ontotta a gólokat – míg előbbiben 16 gólig jutott, a futsal NB I-ben 27 gólt szerzett a rutinos támadó. „Számomra azt hozta a SZVSE elleni találkozó, amire számítottam. Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amit tovább fokozott az elképesztő hőség. Nem tudom, megítélni, volt-e bennünk nyomás amiatt, hogy tudtuk, mindenképpen győznünk kell a záró fordulóban, nem találkoztam erre utaló jelekkel. Igyekeztünk ugyanúgy készülni a bajnoki cím sorsáról döntő mérkőzésre, mint korábban bármelyik más ütközetre.” Ahogy Tóth Attilától megtudtuk, már csak babonából sem készültek forgatókönyvvel arra az esetre, ha sikerül megszerezniük a három pontot, de méltóképpen meg fogják ünnepelni ezt a sikert.

Ehhez kapcsolódott Tóth Lukács is, aki ekképp fogalmazta meg a várható közeljövőt: „Valószínűleg megiszunk két-három sört, ami várhatóan átcsúszik majd holnapra.” A rutinos labdarúgótól azt is megtudtuk, hogy az utolsó fordulókra már nagyon elfáradtak, ami érthető is, mivel nem egy fiatal együttes az övék, azonban együtt felül tudtak emelkedni a nehézségeken, mert képesek voltak egymásért küzdeni és megérdemelt győztek a SZVSE ellen, s ezáltal nem vonható kétségbe a bajnoki elsőségük jogossága sem.

Előző sztori

Kajak-kenu: Sík és Beé az Európa-bajnokságon bizonyítana

Következő sztori

Nyári rendkívüli ülésszakába kezd az Országgyűlés