Sport

Labdarúgás: mórahalmi vélemények a bajnoki címről

Labdarúgás: mórahalmi vélemények a bajnoki címről

2012. június 17., vasárnap
Labdarúgás: mórahalmi vélemények a bajnoki címről

Nagy izgalmak közepette lett bajnok a Mórahalom gárdája a megyei I. osztályban, egy ponttal megelőzve a második Sándorfalvát.

Ahogy azt

tudósításunkból is megtudhatták

, rendkívül izgalmas körülmények között vívta ki végül az elsőséget a mórahalmi gárda. A szombat esti, szegedi összecsapásra úgy készülhetett

Tóth Ákos

legénysége, hogy vendéggyőzelem esetén bajnokokká válnak. A játékosok ennek szellemében is léptek pályára, és ugyan akadt némi izgalomra okuk a sárga mezesek szurkolóinak, végül megérdemelt győzelmet arattak a SZVSE ellen. Ahogy a lefújást követően, az öröm első pillanataiban Tóth Ákos mester fogalmazott, több éves munka eredménye volt ennek a bajnoki címnek a kiharcolása. „Évek óta egyre feljebb lépett a Mórahalom, s a tavalyi ezüstérmet követően ezúttal már megérdemeltük az elsőséget, illetve megérdemelte az egész mórahalmi futballközeg” - mondta a vendégek vezetőedzője, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy az őszi és a tavaszi szezon együttes figyelembe vétele esetén talán a Mórahalom volt képes a legegyenletesebb teljesítményt nyújtani. Fontos megemlíteni továbbá, hogy az utóbbi évek legkiélezettebb küzdelme volt jellemző erre az idényre, hiszen elsősorban az Ásotthalom, valamint a Sándorfalva nehezítette meg a dolgát az újdonsült bajnokcsapatnak. „Bár volt mintegy tíz perc a SZVSE elleni találkozón, amikor úgy éreztem, 15-20 évet öregedtem, de a sikeres befejezésnek köszönhetően talán sikerül visszafiatalodnom” – fogalmazta meg tréfásan a szakember, milyen hatással volt rá az utolsó fordulóbeli összecsapás.

A szegedi kötődésű tréner kitért arra is, hogy sokat jelent a számára, hogy éppen a SZVSE-pályán lett bajnok a Mórahalom edzőjeként, hiszen pályafutásának meghatározó részét itt töltötte el,

Udvari Szabolcshoz, Tóth Lukácshoz

és

Kothencz Péterhez

hasonlóan. Tóth Ákos nem feledkezett még el a nagyszerű tavaszt produkáló sándorfalvaiaknak is gratulálni. „Természetesen tárgyalás alatt állunk annak érdekében, hogy képesek legyünk elindulni az NB III.-ban, s ezzel kapcsolatban optimista vagyok, hiszen Mórahalom olyan dinamikusan fejlődő város, amely minden szempontból megérdemel egy magasabb osztályú futballcsapatot! Itt mind a szakmára, mind az infrastruktúrára gondolok, mind pedig esetlegesen arra, hogy valamilyen formában lehetőséget biztosítsunk azoknak a tehetséges szegedi futballistáknak, akik bár képességeik meglennének hozzá, mégsem szerepelnek az első három osztály valamelyikében” - zárta pozitív gondolatokkal a megyei I. osztály bajnok együttesének trénere. A gárda trénere mellett Tóth Attila is kifejtette a véleményét mind az utolsó fordulóról, mind pedig az egész bajnokságról. A nagypályás futball mellett az UTC Futsal Team gárdájában is ontotta a gólokat – míg előbbiben 16 gólig jutott, a futsal NB I-ben 27 gólt szerzett a rutinos támadó. „Számomra azt hozta a SZVSE elleni találkozó, amire számítottam. Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amit tovább fokozott az elképesztő hőség. Nem tudom, megítélni, volt-e bennünk nyomás amiatt, hogy tudtuk, mindenképpen győznünk kell a záró fordulóban, nem találkoztam erre utaló jelekkel. Igyekeztünk ugyanúgy készülni a bajnoki cím sorsáról döntő mérkőzésre, mint korábban bármelyik más ütközetre.” Ahogy Tóth Attilától megtudtuk, már csak babonából sem készültek forgatókönyvvel arra az esetre, ha sikerül megszerezniük a három pontot, de méltóképpen meg fogják ünnepelni ezt a sikert. Ehhez kapcsolódott Tóth Lukács is, aki ekképp fogalmazta meg a várható közeljövőt: „Valószínűleg megiszunk két-három sört, ami várhatóan átcsúszik majd holnapra.” A rutinos labdarúgótól azt is megtudtuk, hogy az utolsó fordulókra már nagyon elfáradtak, ami érthető is, mivel nem egy fiatal együttes az övék, azonban együtt felül tudtak emelkedni a nehézségeken, mert képesek voltak egymásért küzdeni és megérdemelt győztek a SZVSE ellen, s ezáltal nem vonható kétségbe a bajnoki elsőségük jogossága sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.