Sport

Labdarúgás: Monoron javíthat a HFC

Labdarúgás: Monoron javíthat a HFC

2012. június 1., péntek
Labdarúgás: Monoron javíthat a HFC

A labdarúgó NB III Alföld csoport hétvégén sorrakerülő 28. fordulójában Monoron vendégszerepel a Hódmezővásárhelyi FC. Szűcs Róbert legénysége szombaton szeretné győzelemmel kiköszörülni az elmúlt forduló hazai veresége által okozott csorbát.

"Ez sem lesz egy könnyű kis kirándulás" - kezdte a beszélgetést

Szűcs Róbert

, a vásárhelyiek edzője." Az elmúlt heti vereségünk után - ha vissza akarunk kapaszkodni a középmeztőnybe - akkor idegenbeli bravúrral kell kiköszörülni a csorbát. Márpedig mi szeretnénk visszakapaszkodni, de Monoron soha nem adták könnyen a győzelmet. A hazaiak mindössze egy hellyel állnak mögöttünk, igaz öt ponttal lemaradva tőlünk, de ez nem igazán számít, szombaton bármi megtörténhet a monori pályán. Ősszel nagyon kemény mérkőzésen egyetlen góllal sikerült legyőznünk az akkor még

Erős Károly

által vezérelt kék-fehéreket, arra emlékszem, hogy egy nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk. Most is hasonlóra számítok, de abban bízok, hogy a kemény, férfias játék nem csap át dúrvaságba, ahogy az korábban néhányszor előfordult Monoron. A hazai csapat gerince évek óta együtt játszik, szinte egymás gondolatát is ismerik. Igaz Erős kiesésével sokat veszítettek, de a rutinos középpályás

Csőkére

és a még 37 évesen is rendkívül gólerős, az MTK-ban, Nyíregyházán és Pécsett is megfordult

Lengyel Rolandra

nagyon oda kell figyelnünk. Külön színfoltot jelent

Kajli Zoltán

személye, aki idén már 47 éves lesz, de óriási szíve még mindig a pályán tartja. Persze nem csak harmincon túliak társasága a Monor, sok tehetséges fiatal játékosuk is van. Náluk is jónéhány változás történt a játékoskeretben a télen, visszatért például

Halgas István

és

Magyar Tamás

is, bár az előbbi már kevesebbet játszik. Érdekesség, hogy két nagyon fiatal - mondhatni rutintalan kapusuk van, az elmúlt hétvégén, Gyulán kisebb agyrázkódást szenvedett

Tóth Szabolcs

19 éves, de a helyére beállt

Kovács Richárd

még nála is fiatalabb, a napokban lesz 17 éves. Remélem próbára tesszük a képességeit bármelyikük is áll majd a kapuba. Kétségtelen tény, hogy az őszt a hatodik helyen záró monoriak rendkívül gyenge tavaszt produkáltak, hiszen 12 mérkőzésükből mindössze hét pontot szereztek, ráadásul az elmúlt nyolc találkozójukat elveszítették. Jó lenne, ha ez a sorozat a hétvégén sem szakadna meg. Nálunk sem volt hurráhangulat a héten, de végeztük a dolgunkat a tervezettek szerint.

Lékó

és

Molnár Zsolt

sérült, rájuk ezúttal sem számíthatok, míg középső védőnk,

Kavaric Nikola

kisárgult, helyette ismét a fiatal

Rácz László

kap majd szerepet. A szezon végére kissé elfogytunk, hiszen a sérülések és eltíltások mellett a megyei I. osztályban szereplő csapatra is gondolnom kell, így most rövidebb lesz a kispadunk a megszokottnál. Ha nem jön közbe semmi akkor a Kovács K. - Boros, Antal, Rácz L., Bakos - Sipos, Juhász I. S./Kökény - Varga M., Varga I., Marton - Domonkos összeállítású csapat kezd szombaton 17 órakor Monoron. A cserepadon Hegedűs (kapus), Huszár, Horváth R. és a kimaradó játékos ül majd. "

Így játszottak a csapatok ősszel (2011.11.13):

Hódmezővásárhelyi FC - Monor SE 1-0 (1-0)

HFC:

Kovács K. - Huszár, Antal, Bárkányi, Marton - Varga M. (Piti), Sipos, Bartyik, Juhász I. S. - Domonkos (Krasnic), Kökény (Horváth R.).

Edző:

Szűcs Róbert.

Monor:

Mezei - Leinweber, Kajli, Gálosi, Élő (Nadlacki) - Erős, Csőke - Petric, Lengyel, Benke (Bán Zs.) - Csikós (Gaál M.).

Edző:

Baranyi György.

Góllövő:

Domonkos (27').

Így játszott a Monor az előző fordulóban:

Várfürdő-Gyulai Termál FC - Monor SE 4-2 (1-0)

Monor:

Tóth Sz. (Kovács R.) - Leinweber, Szabó Sz., Kinder, Kovács H. - Kajli (Seyedali), Csőke - Csikós (Dencz), Benke, Gaál - Lengyel.

Edző:

Gubucz László.

Góllövők:

Wéber, Bálint B., Kanyó, Nagy G., ill. Benke, Lengyel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.