Közélet

Kunhalmi: nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban

Kunhalmi: nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban

2012. június 15., péntek
Kunhalmi: nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban

A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint nem csak a tanév zárult le pénteken, hanem egy korszak is a magyar közoktatásban.

Az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a következő tanévtől a köznevelés kereszténydemokrata rendszere indul el, amelyet a következő években teljesítenek ki. "Amíg az elmúlt húsz évben az oktatás rendszere jövő orientált volt, a következő tanévtől múltra koncentráló lesz" - fogalmazott, hozzátéve: amíg az oktatási rendszer gyermekközpontú volt, a következő években minisztériumközpontúvá válik.

Kunhalmi Ágnes

szerint két év alatt a kormány "előállította" az elvándorlás hangulatát, az elmúlt húsz évben nem tapasztalt rossz hangulat uralkodik Magyarországon, nem véletlen, hogy a gyerekek el akarnak menni az országból. Ezt a vágyat a bizonytalanság szüli - vélte. Hozzátette: a bizonytalanságra jó példa, hogy a köznevelési törvény még hatályba sem lépett, de már módosítani kell. Ez jellemző az egész kormányzati rendszerre, nem tudják, hogy mit akarnak, ad hoc döntések alapján módosítgatják a már elfogadott törvényeket és kizárólag pénzügyi kényszernek rendelik alá az oktatást és a többi ágazatot. Szerinte a köznevelési törvény módosítása könnyen felülírhatja az egyébként meghatározott menetrendet is. Utalva a közoktatási helyettes államtitkár nyilatkozatára, miszerint a változtatás nem érint oktatásszakmai kérdéseket, azt mondta: az, hogy ki tart fenn, működtet egy iskolát, ki fizeti a rezsit az igenis oktatásszakmai kérdés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.