/

Kunhalmi: nemcsak a tanév, egy korszak is lezárult az oktatásban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint nem csak a tanév zárult le pénteken, hanem egy korszak is a magyar közoktatásban.

Az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a következő tanévtől a köznevelés kereszténydemokrata rendszere indul el, amelyet a következő években teljesítenek ki.
“Amíg az elmúlt húsz évben az oktatás rendszere jövő orientált volt, a következő tanévtől múltra koncentráló lesz” – fogalmazott, hozzátéve: amíg az oktatási rendszer gyermekközpontú volt, a következő években minisztériumközpontúvá válik.

Kunhalmi Ágnes szerint két év alatt a kormány “előállította” az elvándorlás hangulatát, az elmúlt húsz évben nem tapasztalt rossz hangulat uralkodik Magyarországon, nem véletlen, hogy a gyerekek el akarnak menni az országból. Ezt a vágyat a bizonytalanság szüli – vélte. Hozzátette: a bizonytalanságra jó példa, hogy a köznevelési törvény még hatályba sem lépett, de már módosítani kell. Ez jellemző az egész kormányzati rendszerre, nem tudják, hogy mit akarnak, ad hoc döntések alapján módosítgatják a már elfogadott törvényeket és kizárólag pénzügyi kényszernek rendelik alá az oktatást és a többi ágazatot.

Szerinte a köznevelési törvény módosítása könnyen felülírhatja az egyébként meghatározott menetrendet is. Utalva a közoktatási helyettes államtitkár nyilatkozatára, miszerint a változtatás nem érint oktatásszakmai kérdéseket, azt mondta: az, hogy ki tart fenn, működtet egy iskolát, ki fizeti a rezsit az igenis oktatásszakmai kérdés.

Default thumbnail
Előző sztori

Schmitt Pál jogi lépéseket tett a Semmelweis Egyetem ellen

Következő sztori

Utazás: négyszeresére ugrottak a szállodaárak Londonban

Legutóbbi hasonló cikkek