Sport

Így látják az Eb-esélyeket a megyénk focistái

Így látják az Eb-esélyeket a megyénk focistái

2012. június 8., péntek
Így látják az Eb-esélyeket a megyénk focistái

Péntek este 18 órától elszabadul a háromhetes kontinentális fociünnep: a lengyel-görög mérkőzéssel kezdetét veszi a 2012. évi labdarúgó Európa-bajnokság. A SZEGEDma.hu is figyel az eseményre, kedvcsinálónak ezért szegedi, Szeged környéki focistákat kértünk kis esélylatolgatóra.

Végéhez közeledik a legtöbb labdarúgó-bajnokság itthon az alsóbb osztályokban, ám pénteken indul egy újabb, ami azonban három hétre a képernyőhöz tapasztja futballbarátokat. Nem csak a szurkolók, de a labdarúgók is figyelemmel kísérik - nem csak afféle szakmai ártalomként - a világ legnépszerűbb csapatsportjának európai kontinensviadalát. Mindenkinek megvan a kedvence, s mindenki biztos benne, hogy az övéi győzedelmeskednek végül. Négyüket kérdeztük a megyéből az esélyekről, a favoritokról.

"Akik erősek lehetnek, úgy gondolom a németek és a spanyolok. Utóbbiaknak nagyon tetszik a játéka, kreatív, sok passzos futballt szoktak bemutatni" - vágott rögtön a közepébe

Hegyesi Zsolt

, a Szegedi Vasutas SE fiatal csatártehetsége, hozzátéve, különösebben nem szurkol senkinek, de úgy érzi, ez a két csapat érhet oda a végére. "Természetesen számolni kell a hollandokkal, s biztosan lesz egy 'sötét ló' is - a hazai rendezés miatt talán épp a lengyelek okozhatnak meglepetést. Nagyon kiegyenlített ez a mezőny, Európa legjobb tizenhat csapata játszik, szerintem nem lesznek sok gólos különbségek" - tette hozzá.

Hasonlóan vélekedik a megyeegyes bajnoki cím küszöbén toporgó Mórahalom gólzsák csatára,

Tóth Attila

is. "Nagyon kiegyensúlyozott Európa-bajnokság lesz, nehéz megmondani ki a favorit, akár a hazaiak is okozhatnak meglepetéseket. Mindenesetre a spanyol, francia, német triót várom az élmezőnybe" - közölte a mórahalmi gólvágó. "Az olaszoknál szerintem ezúttal is nehezen fog beindulni a szekér, ám nem kizárt, hogy a bundabotrány miatt extra teljesítményt hoznak ki magukból. De nem szabad megfeledkezni az egész évben remek formát nyújtó

Cristiano Ronaldo

vezette portugál válogatottról sem. A hollandok komoly tényezőnek számítanak, de nem érzem úgy, hogy ők most nagyot fognak szakítani. A közép- és kiscsapatoktól, úgy vélem, a megszokott formára számíthatunk, nem tudnak beleszólni az Eb végkimenetelébe, ahogyan a görögök sem fogják megismételni a 8 évvel ezelőtti bravúrt" - tette hozzá. Hegyesi Zsolthoz hasonlóan Tóth is kiemelte, hogy a spanyolokra a szép játék jellemző, de melléjük helyezte a német együttest is. S hogy a méltán népszerű Toci kinek szurkol? "A francia válogatott meccseit fogom kiemelt figyelemmel kísérni. Úgy érzem komoly fejlődés volt náluk, kiváló játékosok értek be a válogatottban, tőlük várom a nagy ugrást."

Ha már szóba kerültek a bunda árnyékába került taljánok, nem hagyhatunk ki egy vérbeli olasz-drukkert sem, aki a pályán és a teremben latinos temperamentummal robban minden labdára. "Olasz-drukker vagyok, szeretném ha nyernének, igaz, erre most nem látok sok esélyt, bár a négy közé jutás azért talán nem lehetetlen küldetés" - mondta el

Pataki Sándor

, az Ásotthalom TE labdarúgója, hozzátéve, hogy ugyan a bundabotrány nem tesz jót az itáliaiak renoméjának, ugyanakkor pont emiatt nem tartja kizártnak, hogy sokkal motiváltabban fognak játszani, ahogyan 2006-ban is világbajnokságot nyertek hasonló körülmények között. "Úgy érzem a spanyolok megvédhetik címüket, de a franciák és a németek is odaérhetnek" - latolgatta a végső sorrendet a focista, aki elmondta azt is, komoly pontrendszerrel, komoly jutalomért a közeli baráti körében egy kis tippjátékot is szoktak játszani labdarúgó-világeseményekkor, s ez most sem lesz másképp.

Ugyancsak családi és baráti körben szerveznek házi tippmix-bajnokságot Szil Tündéék. Városunk aktív labdarúgó életéből a hölgyek is alaposan kivesztik a részüket a zöld gyepen és a teremben egyaránt, így nem vághatunk úgy a kontinensviadalnak, hogy meg ne kérdeznénk a gyengébb(?) nem focistáit. "Nagyon színvonalas Európa-bajnokságot várok, ahogyan a legutóbbi világbajnokság is az volt. Nagyon szeretem a hollandokat, nekik szurkolok és bízom benne, hogy megismétlődik a vb-döntő, persze más eredménnyel" - tudtuk meg a Szegedi AK utánpótlás-válogatott labdarúgójától,

Szil Tündétől

, aki a németeket sem tartja esélytelennek a döntőbe jutásra, illetve a görög nemzeti csapat kapcsán érzi úgy, hogy meglepetéssel szolgálhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.