Bulvár

Hat év az idősebb szeretőjét meggyilkoló fiúnak

Hat év az idősebb szeretőjét meggyilkoló fiúnak

2012. június 28., csütörtök
Hat év az idősebb szeretőjét meggyilkoló fiúnak

Jogerősen hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tizenhat éves fiút, aki tavaly meggyilkolta negyvenesztendős szeretőjét, korábban pedig egy tanárát is bántalmazta.

A vádlott egy kisteleki tanyán lakott családjával. A fiú bent a városban tanult az általános iskolában, de többször keveredett összetűzésbe diáktársaival és tanáraival. Az egyik ilyen eset odáig fajult, hogy a fiú szidalmazni kezdte az órán őt rendreutasító tanárt, majd ököllel arcon ütötte a férfit. Ahogy a fiatal otthonában gyakoribbá váltak a veszekedések, egyre sűrűbben töltötte éjszakáit egy közeli lakatlan épületben, illetve a későbbi sértett tanyáján. Az élettársával négy gyermeket nevelő asszony szinte minden nap ivott, ezért megromlott kapcsolata családjával. A nő 2011 augusztusában viszonyt kezdett a nála 25 évvel fiatalabb fiúval. A rendszeres és titokban tartott szexuális kapcsolat a hónap végéig tartott, amikor a vádlott Szegedre, kollégiumba költözött. A tanév első hetéről hazatérő fiú szeptember 9-én délután ismét találkozott az asszonnyal, együtt töltötték az éjszakát egy lakatlan tanyán, ahol a nő – mint utóbb kiderült alaptalanul - azt mondta a vádlottnak, gyermeket vár tőle, ezért még aznap este beszámol viszonyukról élettársának, akitől el akar költözni. A vádlott szégyellte környezete előtt kapcsolatukat, és a gyereket sem akarta vállalni, ezért a sértett szavait hallva tiltakozni kezdett, majd szóváltás alakult ki köztük. A fiú lökdöste az asszonyt, majd egy törülközőt felkapva, azt a nyaka köré tekerve hátulról fojtogatni kezdte, míg a nő elvesztette eszméletét. A fiatal ezután kétszer fejbe rúgta a magatehetetlen nőt, majd megtaposta áldozatát, akit egy ásóval kétszer mellbe is szúrt, vallomása szerint azért, hogy biztos lehessen benne, az asszony meghalt. A vádlott az udvaron egy fél méter mély gödröt ásott, abba temette a nőt, akinek halálát a szakértői vélemény szerint a fojtogatás okozta. A holtestet néhány nap múlva az asszonyt kereső rokonok találták meg. A táblabíróság aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit ezért jogerősen hat év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.