Közélet

Hangulatos családi nap a belváros szívében + FOTÓK

Hangulatos családi nap a belváros szívében + FOTÓK

2012. június 17., vasárnap
Hangulatos családi nap a belváros szívében + FOTÓK

Játékokkal, bemutatókkal és színpadi produkciókkal várták a szegedi belváros egyik leghangulatosabb részére, a Lechner térre a környékbelieket szombaton. A családi napról senki sem távozott éhesen, paprikás krumplival vendégelték meg a résztvevőket.

A kicsik körében egyértelműen az ugrálóvár és az arcfestés volt a legnépszerűbb, de a játéksátorban is érdekességek várták a gyerekeket, az ördöglakat mellett számos készségfejlesztő, ügyességi játékot ki lehetett próbálni. Az ifjúsági civil sátornál nemzetközi csere lelhetőségről, tanulmányi programokról, illetve az unió ifjúságpolitikáról is tájékozódhattak a fiatalok. A családi napon a Szent Rozália kápolnát is megnyitották az érdeklődő közönségnek. „A környéken lakom, s nagyon szeretem a Lechner teret, így adta magát az ötlet, hogy közösségi programot szervezzünk ide. Olyan rendezvényben gondolkodtunk, ami több generációt is megmozgat, méghozzá úgy, hogy a résztvevőknek nem kerül pénzébe. Fontos volt számunkra, hogy ne a pénztárca vastagsága határozza meg a részvételt” – hangsúlyozta

Fedor Péter Mózes

. A családi napot szervező FUTUROPE, Fiatalok a Jövőért Közhasznú Egyesület projektfelelőse portálunknak elmondta, a helyi görög katolikus közösséget vezető Szaplonczay Miklóssal őszre is terveznek rendezvényt a Lechner térre.

„Két éve, amikor megválasztottak a körzet képviselőjének, fontos célként határoztam meg, hogy támogassam a helyi közösséget, akár játszótér- vagy sportpályaépítésről, akár közösségi összejövetelről van szó. Civilek összefogásával második alkalommal gyűlhettünk össze a Lechner téren, s ahogy a paprikás krumpli fogy, elmondhatom, sikeres a rendezvény” – fogalmazott Haág Zalán miközben az ebédet merte tányérokba. Kalmár Ferencet is befogták az ételosztásba, szerinte ez is hozzátartozik a képviselői munkához. Hozzátette, igaz, a belváros nem az ő körzete, de szívesen besegített KDNP-s képviselőtársának, s ilyen alkalmakkor módjuk van a lakosok észrevételeit, kéréseit is meghallgatni. Nagyon tetszett a családi nap Farkas Mártának, aki az unokáival volt kint a Lechner téren, s míg a gyerekek önfeledten ugrálóváraztak, addig ő megmérette a vérkoleszterin szintjét. Gyönyörű lepkék díszítették Zsótér Brigitta unokahúgainak arcát, aki azért szereti az ilyen típusú rendezvényeket, mert hasonló korú gyerekeket ismerhet meg a két lány, és új barátokat szerezhetnek. Amikor unokájával hintázni indult Békési Katalin, nem is sejtette, hogy a Lechner téren színes programok sora fogadja majd őket. „A hároméves unokámat gyönyörű cicalánnyá varázsolták, én pedig vércukor- és vérnyomásmérésen voltam. Nagyon tetszik a rendezvény” – fogalmazott, s hozzátette, az ebéd is ízletes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.