Közélet

Baján dió, Pécsen tojás nagyságú jég zuhogott + FOTÓK

Baján dió, Pécsen tojás nagyságú jég zuhogott + FOTÓK

2012. június 9., szombat
Baján dió, Pécsen tojás nagyságú jég zuhogott + FOTÓK

Baranya és Bács-Kiskun megyét is érintette az a szupercella, ami diónyi, sőt helyenként tojás nagyságú jéggel verte végig a földeket szombat este. Nyugat-Magyarország szinte teljes területén esett az eső, Szegedet szerencsére elkerülte a nagyobb vihar.

Egyik pillanatról a másikra szakadt le az ég Baján: heves dörgés és villámok kíséretében dió nagyságú jégdarabok zuhogtak a háztetőkre. A jégesőt az

Időkép

meteorológiai mérései szerint egy délről, Szerbiából érkező szupercella hozta magával, főként Baranya megyét érte, de Bács-Kiskun megye nyugati határa is kapott az égi "áldásból". Körülbelül negyed óráig záporoztak a fagyos rögök, majd fél tíz környékén ahogy jött, úgy tovább is állt az ítéletidő. Az ország nyugati és középső részén is esett szombat éjszaka, Szegedet viszont elkerülték a nagyobb viharok. Esőre azonban egész jövő héten számítani lehet, melyet jövő hét elején viharos erejű széllökések is kísérhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.