/

Az alvilágból csapott le a belső elhárítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Népszabadság rendőrségi forrásai szerint – ha igazak a gyanúsításban megfogalmazott állítások – V. László a legjobb pontokon épült be a rendőrségbe, és nem három éve, ahogy azt korábban sejtetni engedték, hanem már legalább öt éve. Mostani lebukását az okozta, hogy a belső elhárítás is beépült az alvilágba.

A lap pénteki száma azt írja: Gulyás Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt szervezett bűnözés elleni főosztályvezetője még a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) dolgozott, amikor az eljárás mostani adatai szerint az első szívességeket tette V. Lászlónak. Kapcsolatuk vélelmezett kezdete nagyjából egybeeshet a BRFK és az NNI megállapodásával.

Ma már az alvilág is ontja az információkat V. Lászlóról és az általa megvett rendőrökről. A lap forrásai azonban azt állítják, nem az alvilág dobta fel a vállalkozót és kapcsolatait. Mostani lebukását az okozta, hogy a belső elhárítás (a Nemzeti Védelmi Szolgálat) szakított a korábbi gyakorlattal, és nem az egyes rendőri szervezetekbe épülve próbált meg információt szerezni az alvilággal együttműködő, korrumpált rendőrökről, hanem az alvilágból. Azaz, míg a gyanú szerint V. László a rendőrségbe épült be, a belső elhárítás V. László és a “hasonszőrűek” közé – írja a lap.

Előző sztori

Százhúsz év után megszűnt a vízállásjelentés

Következő sztori

Már a Kárász utcát is elérte az útbontás + FOTÓK