Bulvár

Az alvilágból csapott le a belső elhárítás

Az alvilágból csapott le a belső elhárítás

2012. június 8., péntek
Az alvilágból csapott le a belső elhárítás

A Népszabadság rendőrségi forrásai szerint - ha igazak a gyanúsításban megfogalmazott állítások - V. László a legjobb pontokon épült be a rendőrségbe, és nem három éve, ahogy azt korábban sejtetni engedték, hanem már legalább öt éve. Mostani lebukását az okozta, hogy a belső elhárítás is beépült az alvilágba.

A lap pénteki száma azt írja:

Gulyás Imre

, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) volt szervezett bűnözés elleni főosztályvezetője még a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) dolgozott, amikor az eljárás mostani adatai szerint az első szívességeket tette

V. Lászlónak

. Kapcsolatuk vélelmezett kezdete nagyjából egybeeshet a BRFK és az NNI megállapodásával. Ma már az alvilág is ontja az információkat V. Lászlóról és az általa megvett rendőrökről. A lap forrásai azonban azt állítják, nem az alvilág dobta fel a vállalkozót és kapcsolatait. Mostani lebukását az okozta, hogy a belső elhárítás (a Nemzeti Védelmi Szolgálat) szakított a korábbi gyakorlattal, és nem az egyes rendőri szervezetekbe épülve próbált meg információt szerezni az alvilággal együttműködő, korrumpált rendőrökről, hanem az alvilágból. Azaz, míg a gyanú szerint V. László a rendőrségbe épült be, a belső elhárítás V. László és a "hasonszőrűek" közé - írja a lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.