/

A weben is vigyáznak a bulizós fiatalokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bulis Biztonság címmel indította meg prevenciós honlapját a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A június 29-én startolt weboldal célja, hogy a szülőktől függetlenedő, bulis életbe lépő fiatalokat, valamint környezetüket lássák el baleset-megelőzési tanácsokkal.

Bűnmegelőzési, prevenciós honlapot indított útjára a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, melynek főszereplői a “bulizós korba jutó” fiatalok. A bulisbiztonsag.hu honlap összeszedi a tizenéveseket érintő legfontosabb veszélyforrásokat a mértéktelen alkoholfogyasztástól a fürdőzésen át a legális- illetve illegális kábítószerek használatáig.

Szórakozz okosan

“Egy régi álmunk vált valóra, amikor egy belügyminisztériumi nyertes pályázattal sikerült megvalósítanunk ezt a honlapot. Tartalmát a bulizós korba érő fiatalok biztonságához szükséges anyagokkal frissítjük” – tájékoztatott M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője. A honlap indulását szándékosan időzítették erre az időpontra, a nyári szünet kezdetével az iskolapadból kiszabadult diákok felszabadultabbak, kevésbé figyelnek a szabályok betartására. Persze nem csak a fiataloknak érdemes ide fellátogatni, hiszen a környezetükben lévő, biztonságukért felelős felnőtt személyek – szülők és tanárok – is hasznos tudnivalókat találhatnak a honlapon. A száraz tények közlése mellett filmek, játékok és különböző versenykiírások is színesítik a tartalmat.

Több híres személyt is sikerült megnyerni a honlap promotálására: a kezdeményezés mögé állt a Csongrád megyei születésű Ördög Nóra televíziós műsorvezető, Orbán Hedvig, a Százszorszép Gyermekház igazgatója, Király Leventéné nyugalmazott iskolaigazgató, valamint a Pick Szeged kézilabdacsapata is. “Sok gyerek választ valamilyen sportolót példaképének, így bízunk benne, hogy jó példát mutathatunk, ha a kezdeményezés mögé állunk” – nyilatkozta Forgó Nóra, a kézilabdacsapat kommunikációs és marketing asszisztense. Mint mondta, a honlapon két fő gondolatot fogalmaztak meg: fontos egy csapatban, közösségben élni, ahol mindenki tehet valamit a másikért, céljainkat pedig motivációval és kitartó munkával, nem pedig mesterséges szerek használatával kell, hogy elérjük.

A honlap készítői bíznak benne, hogy a webes felületen keresztül – melynek használata a tizenévesek mindennapi szokásává vált – a lehető legtöbb személyhez el tudják juttatni üzenetüket, megelőzve mindenfajta forrófejűséget ebben a kánikulában.

A honlap az alábbi linken érhető el.

Előző sztori

Idén is mobilkutat biztosít a járókelőknek a C&T utazási iroda

Következő sztori

Hátrányos helyzetűek állás- és képzésbörzéje Szegeden + FOTÓK