Gazdaság

A szőlő- és borágazat kibocsátása tavaly 67,5 milliárd forint volt

A szőlő- és borágazat kibocsátása tavaly 67,5 milliárd forint volt

2012. június 26., kedd
A szőlő- és borágazat kibocsátása tavaly 67,5 milliárd forint volt

Tavaly a szőlő- és borágazat kibocsátása 67,5 milliárd forint volt, ennyivel járult hozzá az ágazat a magyar mezőgazdaság múlt évi több, mint 2000 milliárd forint értékű bruttó kibocsátásához - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az államtitkár minderről akkor beszélt, amikor

Simon Péterrel

, az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatójával közösen bejelentette, hogy megkezdi működését a bor.hu, Magyarország első hivatalos borportálja. Az internetes honlap hiteles forrásból, szakmai megalapozottsággal kívánja bemutatni a magyar bort. A bor.hu fejlesztésére összesen mintegy 8 millió forint állt rendelkezésre - mondta az AMC igazgatója.

Czerván György

emlékeztetett: a magyar mezőgazdaság bruttó kibocsátása a múlt évben 29 százalékkal haladta meg az előző évit. Ez az ágazat legjelentősebb teljesítménye volt az ország uniós csatlakozása óta. Így a mezőgazdaság tavaly a GDP 1,7 százalékos növekedéséből 0,9 százalékpontot biztosított. Ehhez az eredményhez pedig a szőlő- és borágazat is hozzájárult - tette hozzá. Simon Péter és

Kiss Eliza

projektmenedzser elmondta: a honlapot adatbázisként kívánják működtetni folyamatosan bővülő tartalommal, átfogó ismereteket adva a magyar borkultúráról a bel- és külföldi érdeklődőknek egyaránt. Ezért is készítik el a portál angol, német és orosz nyelvű mutációját. A bor.hu-n az aktuális frisshírek mellett az érdeklődők találhatnak leírásokat a magyar borvidékekről, térképekkel fajta-leírásokkal. Továbbá információt kaphatnak mintegy félezer szőlőbirtok alapadatairól is. A sajtó számára kiadott tájékoztató szerint a bor.hu június 26-án indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.