A MASZK Egyesület színdarabja Aradon

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2012-ben is sikerrel folytatódik a szegedi MASZK Egyesület és az Aradi Kamaraszínház együttműködése: közösen állították színpadra a Háljunk egymásba járni – Petri Györgyben a nők című előadást, amelynek nagy sikerű magyarországi bemutatóját most az aradi premier követi.

A Budapesten, a Thália Színházban, a Határon Túli Színházak Szemléjén bemutatott előadás két főszereplője Balog József, a MASZK Egyesület elnöke, a THEALTER Fesztivál művészeti vezetője és Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház vezetője. A produkciót dramaturgként és rendezőként Gujdár Gabriella jegyzi. Az előadás Aradon június 4-én, hétfőn, 18 és 20 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színház Stúdió termében lesz látható.

„Az Aradi Kamaraszínház kísérlete nagyszerű diadal: Petri van olyan nagy költő, hogy versei elbírják azt is, hogy a színészek játéka nemegyszer az éppen mondott szöveg fölé kerekedjen. Tapasztó Ernő és Balog József kettőse olyan, mintha Petri lefordította volna Beckett Godot-ját. Tapasztóék pedig Petrit fordították. Nem le- vagy ki-, hanem át. Egy másik közegbe. A radikális dramaturgia (rendező, dramaturg: Gujdár Gabriella) révén a hatalmi helyzetek, az uralmi alakzatok állandóan változnak. A lent és a fent mindig más. A reflexió – mely hol egy mondat, hol egy mozdulat – viszont állandó” – írja a darabról Szegő János Íme, bizonyság címet viselő kritikájában a revizoronline.com oldalon.

Aradi Kamaraszínház (Románia) – MASZK Egyesület (Szeged): Háljunk egymásba járni – Petri Györgyben a nők
Játsszák: Balog József, Tapasztó Ernő
Díszlet, jelmez: Gujdár-Balog-Tapasztó
Fény: Ioan Horga
Hang: Gheorghe Muresan
Rendező, dramaturg: Gujdár Gabriella

Default thumbnail
Előző sztori

Természet és hagyomány - ökotalálka a Mártélyi holtágnál + PANORÁMA

Default thumbnail
Következő sztori

Az okmányirodák a járási hivatalokhoz kerülnek

Legutóbbi hasonló cikkek