Vízilabda: a győzelem is kevés volt az SZVPS-nek

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zajlik a rájátszás a vízilabda OB I/B-s bajnokságban, az első körben az Eger ellen alulmaradó Szegedi Vízipóló suli gárdája a második körben fővárosi ellenfelet kapott az 5-8. helyezésért vívott páros mérkőzésen. Egy héttel ezelőtt a BVSC-Zugló Tipo Szegeden tudott nyerni 19-13 arányban, s bár a hétvégi visszavágót idegenben megnyerte ugyan az SZVPS, de a két gólos siker kevés volt ahhoz, hogy az Éles-legénység az ötödik helyért folytathassa a küzdelmet.

A találkozó végig szoros küzdelmet hozott, hiszen a negyedik negyed közepéig egyik csapat sem tudott egy gólnál nagyobb előnyhöz jutni (14.perc: 2-3, 23.perc 6-6, 27.perc: 8-7). A találkozó hajrájában a szegedi gárda a maga javára tudta ugyan fordítani a mérkőzést, de a vasutasok összesített győzelmét már nem tudták veszélyeztetni.

Vízilabda OB I/B rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés:

BVSC-Zugló Tipo – Szegedi Vízipóló Suli 8-10 (1-1, 3-3, 3-2, 1-4)
Budapest, Szőnyi úti uszoda. Vezette: Horváth Cs., Vogel G.
BVSC: Szakonyi – Szabó B. 1, Bedő K. 1, Berta J. 1, Ugray D., Mészáros Cs. 2, Urbán M. Csere: Major (kapus), Telekdy, Langmár 1, dr.Vörös 1, Ugray Z., Bodoki 1, Bors D. Edző: Derekas Szilárd.
SZVPS: Balogh Á. – Katona D., Nádasdi Z. 1, Németh Z. 3, Tóth D., Makra Zs. 1, Barna T. 1. Csere: Nagy G., Sikovanyecz 1, Mikházi 1, Nádasdi G. 2. Edző: Éles Vilmos.
Gólok emberelőnyből: 0/2, ill. 1/4
Gólok ötméteresből: 1/2, ill. 0

A másik ágon az Újpest Vízilabda USE a 6-6-os első találkozó után 11-7-re nyert a Vízmű-HPVK-ESMTK ellen, így az újpesti fiatalok mérkőzhetnek a vasutasokkal az ötödik helyért, míg a szegediek a Vízművel játszanak a hetedik pozícióért. Az első találkozóra szombaton kerül sor a Kőér utcai uszodában, a visszavágót június 9.-én játszák a szegedi sportuszodában.

A HVSC szabadnapos volt, ikszeltek a riválisok

A másik megyei gárda, a 17-19. helyért játszó Hódmezővásárhelyi VSC a hétvégén szabadnapos volt, míg a vásárhelyiek két riválisa a fővárosban mérkőzött egymással. A Bánki VE – Csabai Csirkefogók összecsapás a HVSC számára kedvező 11-11 arányú döntetlennel végződött, így az első két mérkőzésén vereséget szenvedett vásárhelyiek számára még megmaradt az esély a budapesti csapat megelőzésére, igaz ehhez a hátralévő mindkét találkozójukat meg kell nyerni. A három csapat körmérkőzéses formában zajló rájátszásából még két forduló van hátra, a HVSC előbb (június 2-án szombaton 19 órakor) a Bánki VE csapatát fogadja, majd (június 9-én szombaton 18.30) Békéscsabán, a már csoportelsőnek tekinthető Csabai Csirkefogók otthonában fejezi be a rájátszást.

A rájátszás állása:
17. Csabai Csirkefogók VK 3 2 1 0 7 pont
18. Bánki VE 3 1 1 1 4 pont
19. Hódmezővásárhelyi VSE 2 0 0 2 0 pont

Kecskeméti SI – Eger döntő az “A” csoportért

A felső ágon is folytatódtak a rájátszás küzdelmei. A legnagyobb meglepetést a Kecskeméti Sportiskolások okozták, akik az alapszakasz győztes Hegyvidéket legyőzve a döntőbe jutottak.

Eredmények az 1-4. helyért:
Hegyvidék-YBL WPC – Kecskeméti SI 5-7, 7-7 (Továbbjutott a Kecskeméti SI 14-12-es összesítéssel).
EKF EGERFOOD-IMOLA – KSI SE 14-9, 11-10 (Továbbjutott az Eger kettős győzelemmel).

Az 1. helyért: Kecskeméti SI – EKF EGERFOOD-IMOLA (június 2 Kecskemét, június 9 Eger)
A 3. helyért: Hegyvidék-YBL WPC – KSI SE
Az 5. helyért: Újpesti Vízilabda USE – BVSC-Zugló Tipo
A 7. helyért: Szegedi VPS – Vízmű-HPVK-ESMTK

Default thumbnail
Előző sztori

Itt az MSZP-s új, szegedi gondolat?

Default thumbnail
Következő sztori

Növelte bevételét a SZEFO Zrt.

Legutóbbi hasonló cikkek