Tömegsportra hangolva – sportpálya Klebelsbergtelepen

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új sportpálya épül a klebelsbergtelepi alapítványi iskola udvara melletti területen. A salakos borítású, vízelvezető rendszerű új sportterület műszaki átadásán elhangzott, hogy a komplexum fejleszthető lesz, akár műfüves felületet is kaphat majd a grund.

A sport decentrum-keretből 2,9 millió, a költségvetésből pedig 4 millió forintot sikerült elkülönítenie a közgyűlésnek a Klebelsberg-telepi sportfejlesztésre. Hüvös László (Fidesz-KDNP), a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy szerdán a műszaki átadás kezdődött el, a területen még kertészeti munkákat is végeznek majd, zöld övezet fogja szegélyezi a sportpályát. Az ünnepélyes átadó augusztus 18-19. között rendezett 15. Hattyas Kupa alkalmával lesz. A képviselő kiemelte, hogy a 17 millió forintos sport decentrum-keretet azért hozták létre, hogy minden városrészben ki tudjanak alakítani majd jó minőségű, tömegsport céljait szolgáló sportpályákat. A kivitelező Alapközmű Kft. képviseletében Szabó János ügyvezető beszélt a műszaki részletekről. Mint mondta, a terület eredetileg egy kitaposott, füves grund volt, amit 30-40 centivel megemeltek, alácsöveztek és a salakréteg alatt olyan borításokat használtak, melyre a fedőréteg elhordásával később akár műfüves talaj is ráhúzható. A munkálatokban sokat segített a Klebelsberg-telepi Polgári Kör Egyesület is.

Előző sztori

Egy év után ítélet a Virág-perben (FRISSÍTVE)

Default thumbnail
Következő sztori

Itt az MSZP-s új, szegedi gondolat?

Legutóbbi hasonló cikkek