Közélet

Öt terület kerül át Navracsics Tibortól Balog Zoltánhoz

Öt terület kerül át Navracsics Tibortól Balog Zoltánhoz

2012. május 12., szombat
Öt terület kerül át Navracsics Tibortól Balog Zoltánhoz

Öt feladat, a társadalmi felzárkózás, a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése, az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációja, a nemzetiségpolitika és a romák társadalmi integrációja kerül át a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetőjétől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) irányítójához.

A kormány a miniszterek feladat- és hatásköréről szóló rendelet módosítását a Magyar Közlöny legfrissebb számában tette közzé.

Balog Zoltán

emberierőforrás-miniszter - aki

Réthelyi Miklóst

váltja a tárca élén, amelyet Nemzeti Erőforrás Minisztériumról kereszteltek át Emberi Erőforrások Minisztériumává - hétfőn tesz esküt a parlamentben. A már említett területeken kívül - amelyek eddig a Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes vezette KIM-hez tartoztak - ő felel a családpolitikáért, az egészségbiztosításért, az egészségügyért, a gyermek- és ifjúságpolitikáért, a gyermekek és az ifjúság védelméért, a kábítószer-megelőzésért és kábítószerügyi koordinációs feladatokért, az oktatásért, a kultúráért, a sportpolitikáért, a szociál- és nyugdíjpolitikáért, a társadalmi esélyegyenlőség előmozdításáért és a kormányzati tudománypolitikáért. Az új tárcavezető a Magyar Nemzetnek adott interjúban úgy fogalmazott, "egy kis kormány vagyunk a kormányban". Balog Zoltán szólt arról is, hogy az egyházügyi államtitkári tisztségen kívül más poszton is várható személycsere az Emberi Erőforrás Minisztériumban. Az MTI-nek kormányzati források a napokban megerősítették az Origo azon információját, hogy

Hölvényi György

kereszténydemokrata politikus lehet az új egyházügyi államtitkár a távozó Szászfalvi László helyett. A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság - amelyet a KIM-ben Balog Zoltán vezetett - miniszteri vezetéssel lesz az erőforrás-minisztérium része.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.