Közélet

Megérkezett a kilencedik SWING Szeged

Megérkezett a kilencedik SWING Szeged

2012. május 23., szerda
Megérkezett a kilencedik SWING Szeged

Május 22-én, kedden éjfélkor megérkezett Szegedre a kilencedik SWING Szeged villamos. Ezzel határidőre megérkezett a teljes új járműflotta. Az ünnepélyes avatásra május 26-án 15 órakor kezdődő rendezvényen kerül sor a Széchenyi téren.

A város új, SWING Szeged típusú villamosflottájának kilencedik tagja is megérkezett Szegedre május 22-én, kedden éjfélkor. Az eddigiekhez hasonlóan ez a jármű is tréleren tette meg a több mint ezer kilométeres utat a gyártó PESA Bydgoszcz SA gyárából, Varsó és Brnó érintésével. A túlméretes szállítmány négy országon át többnyire csak éjszaka közlekedhetett. A napokban megkapja a 108-as pályaszámot, ezután elkezdődik a hivatalos átvételi eljárás, majd próbajáratot teljesít a város vonalain. A forgalmi engedély megszerzése után a többi Swing Szegedhez hasonlóan utasokat fog szállítani a 2-es villamosvonalon. Az új villamosflottát a szombaton délután 3 órakor villamosparádéval és ünnepséggel avatják fel a Széchenyi tér Vár utca felőli oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.