/

Kreatív álláskeresők tárlata a megyeházán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Grafikák, festmények, hímzések, kerámiák díszítik többek között a megyeháza auláját. A SPIRITUSZ címmel nyílt kiállítás ötvenkét alkotójában egy közös van, mindegyikük megyénkben élő álláskereső.

A munkaügyi központ által szervezett különleges tárlat legfőbb célja, hogy megmutassa, a Csongrád megyében élő munkanélküliek jóval többek, mint egy statisztikai adat, sokuk kiemelkedően tehetséges kreatív alkotó, „van bennük spiritusz”.

„A kormánypolitika középpontjában a jó állam megteremtése áll. Ez a kiállítás azonban azon jóval túlmutat azon, amit a jogszabályokba bele lehet foglalni, hiszen egyetlen kormánytisztviselőnek sem előírt feladata, hogy a tehetséges emberek munkáiból kiállítást szervezzen. Ezért is támogatta a kormányhivatal a kezdeményezést” – mondta el portálunknak Polner Eörs, a kormányhivatal főigazgatója.

Mint Zámbó Anitától, a munkaügyi központ igazgatójától megtudtuk, a Szegeden működő Szolgálató Központjuk munkatársainak kollégái az álláskeresőkkel folytatott beszélgetések alkalmával az iskolai végzettség, szakképesítés és munkatapasztalat mellett a képességekről, készségekről, szabadidős tevékenységről is gyűjtenek információkat, így derült ki, hogy többen tehetséges alkotók.

„Nagyon sok olyan álláskeresőnk van, aki hobbiból vagy belső indíttatásból alkot valamilyen területen. Farag, fest, bábot készít, netán ruhát varr, tehát mindenképpen valamilyen önkifejezési módot keresett. A kollégák javasolták, hogy mutassuk meg ügyfeleinknek ezt az arcát is, amit feltehetően sokan nem ismernek” – nyilatkozta Zámbó Anita. A Csongrád megyében működő összes kirendeltségen meghirdették ezt a bemutatkozási lehetőséget, s végül ötvenketten jelentkeztek. Az ő alkotásaik díszítik május végéig a megyeháza auláját. Egyikük Enyedi István, aki grafikusként végzett, s évek óta keres munkát. A tárlatot – melyre festményeivel jelentkezett – nagyon jó ötletnek tartja, szerinte nagyon sok tehetséges alkotó él megyénkben.

A SPIRITUSZ című tárlat május 31-ig naponta 8-18 óráig tekinthető meg a megyeháza aulájában.

no images were found

Előző sztori

Megmaradnak a makói kórház funkciói

Következő sztori

Navracsics: százmilliárdos megtakarítás bürokráciaellenes lépésekkel