Sport

Kosárlabda: megmaradt a Kosársuli esélye a visszavágóra

Kosárlabda: megmaradt a Kosársuli esélye a visszavágóra

2012. május 14., hétfő
Kosárlabda: megmaradt a Kosársuli esélye a visszavágóra

A kecskeméti első mérkőzés után megmaradt az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli esélye arra, hogy a pénteken fél hétkor a Hódtói Sportcsarnokban lejátszandó visszavágón összesítésben legyőzze vetélytársát.

Valószínűleg mindkét gárda előkelőbb helyezésre számított a bajnokság kezdetén, de végül is a kecskeméti főiskolásoknak és a vásárhelyi kosársulisoknak idén csak az NB I/B 13. helyezéséért való megmérettetés maradt az utolsó erőpróba. A hétvégén lejátszott első mérkőzést rendkívül szokatlan időpontban, 13 órai kezdéssel játszották a csapatok és ez nem tett jót sem a színvonalnak, sem a nézőszámnak, hiszen mindössze 20 (!) néző ült a lelátón. Az első negyed hihetetlenül gyenge játékot hozott, amiből az utolsó másodpercekben dobott szerencsés kosarakkal mégis a hazaiak jöttek ki jól (10. perc: 18-11). A második negyed eleje sem hozott sokkal jobb játékot. Elhúzott a Kecskemét (27-15), de

Czibere

tripláival és a

Kukla - Schéda

centerpáros remek játékával fel tudtak zárkózni a vendégek (29-25). Amíg a főiskolások végtelenül egyszerű, de precíz támadásokból szerezték pontjaikat, addig a vásárhelyi irányítók -

Vejinovics

és

Szilágyi

- egymást múlták felül az eladott labdák és a rossz döntések tekintetében, így védekezésben nagyot kellett küzdenie a vendégeknek, hogy ne kerüljenek tetemes hátrányba (20.perc: 34-28). A második félidő elejét ebéd nélkül is átszieztázta a Kosársuli (47-31), de az időkérés és a cserék ezúttal újra segítettek a talpra állásban (47-41). Sajnos a vásárhelyi irányítók továbbra is szinte csak hibáztak és ráadásul a zónavédekezés sem jött be a vendégeknek (61-44). Vissza is álltak emberfogásra a kék-sárgák, támadásban pedig Schéda betörési bizonyultak eredményesnek, így némileg ismét csökkent a hátrány (61-49), de a negyed utolsó percében Schéda válla megsérült, és nem is tudott már visszatérni a pályára. A záró negyedben Czibere és a végére belelendülő

Vas Péter

kosaraival sikerült tíz pont alá csökkenteni a különbséget, így megmaradt ugyan a Kosársuli reménye arra, hogy a hazai visszavágón kiharcolja a 13. helyet, ehhez azonban lényegesen jobb játék kell a Kecskeméten mutatottnál.

Férfi kosárlabda NB I/B, rájátszás a 13. helyezésért, 1. mérkőzés:

Kecskeméti Főiskola - EnterNet Vásárhelyi Kosársuli 80-71 (18-11, 16-17, 27-21, 19-22).

Kecskemét, 20 néző. Vezette: Reisz, Domokos, Kovács N.

Kosársuli:

Vejinovics 5, Kis G. 5/3, Vas P. 14/6, Mócsai 2, Kukla 10. Csere: Schéda 13, Czibere 16/12, Szilágyi 2, Grezsa 4, Czuprák.

Edző:

Elek András. Elek András:

" A rendkívül szokatlan időpont ellenére jól küzdöttünk, helyenként jól is játszottunk. Nagy kár, hogy irányítóink ezúttal az ellenfelet segítették, 18 eladott labdával nem lehet meccset nyerni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.