Kosárlabda: Kecskemét – Vásárhely párharc a 13. helyért az NB I/B-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utolsó erőpróba, a Kecskeméti Főiskola csapata elleni páros mérkőzés következik az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli számára az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokságban.

A bajnokság 13. helyéért folyó párharc esélyesének inkább a kecskemétieket tartják a szakemberek, az első összecsapásra szombaton, a Hírös városban kerül sor.

Mint emlékezetes, az alapszakasz két meccsének mérlege 1-1 volt, akkor idegenben a kék-sárgák nem tudták legyőzni a fiatal Kecskemétieket, ami nem is csoda, hiszen több, az A csoportos együttesnél pallérozódó fiatal is tagja volt a keretnek. Utasiék akkor 10 ponttal maradtak alul. A visszavágón azonban már vásárhelyi diadal született, igaz azon az összecsapáson már nem voltak ott az első osztályos gárdánál pattogtató kosarasok, így a Kosársuliban kinevelt Mészáros Máté sem, aki már több meccsen is kezdőként lépett pályára a play off első körében búcsúzó Kecskeméti KSE színeiben. Sőt mellette ott villog a szegedi Puszta Dávid is, de az irányítók, a bajai Pongó fivérek is nagy veszélyt jelenthetnek, a 206 centiméter magas centerről, Gruda Gergőről nem is beszélve.

A vásárhelyieknél rossz hír, hogy a Tiszaújvárosban megsérült Utasi Gábor válla még mindig nem jött rendbe, és center poszton sem valami ütős a Vásárhely kerete, így Kuklának újra egyedül kell tartani a frontot a palánk alatt. Ha viszont Vas Péternek újra úgy sül el a keze, mint a múlt héten tiszaújvárosiak ellen, és Cziberének ismét jól megy idegenben, akkor egy szoros vereség, vagy akár a győzelem sem elképzelhetetlen. Ehhez azonban Elek András tanítványainak a bajnoki kiírás egyik legerősebb keretével bíró csapatát kellene két vállra fektetnie.

A találkozó visszavágóját május 18.-án (pénteken) 18.30-kor rendezik a Hódtói Sportcsarnokban.

Salgótarján – Baja összecsapás az „A” csoportért

Időközben hajrájához érkezett a felsőházi rájátszás is. A keleti csoport erősségét bizonyítja, hogy az alapszakaszt ebben a csoportban játszott két csapat mérkőzik a döntőben. Az nem meglepetés, hogy a rendkívül erős játékoskerettel rendelkező salgótarjániak veretlenül jutottak el a döntőig, az viszont már igazi bravúrnak számít, hogy az alapszakaszt negyedik helyen záró bajaiak két öldöklő páros mérkőzést összesítésben két-két ponttal megnyerve szintén ott lehetnek az első helyért vívott csatában.

Eredmények az 1-8. helyért:
Soproni MAFC-NYME – EKF Eger-HÉSZ SE 66-59 (65-83 – összesítésben: 131-142)
Bajai Bácska FKE – Kanizsa KK DKG-EAST 75-65 (73-81 – összesítésben: 148-146)
MTK Törökbálint – Bonyhádi KSE 96-82 (78-95 – összesítésben: 174-177)
PTE-PEAC PVSK – Salgótarjáni KSE 71-90 (43-82 – összesítésben: 114-172)

Az elődöntők eredményei:
Bajai Bácska FKE – EKF Eger-HÉSZ SE 70-65 (68-71 – összesítésben: 138-136)
Bonyhádi KSE – Salgótarjáni KSE 73-89 (70-80 – összesítésben: 143-169)

A hétvégén kezdődő helyosztók párosítása:
1. helyért: Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE
3. helyért: EKF Eger-HÉSZ SE – Bonyhádi KSE
5. helyért: MTK Törökbálint – Soproni MAFC-NYME
7. helyért: PTE-PEAC PVSK – Kanizsa KK DKG-EAST

Előző sztori

Hétvégi programajánló: retro számítógépek és rövidfilmek + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: vasárnap a Szarvas látogat Vásárhelyre

Legutóbbi hasonló cikkek