Sport

Kézilabda: Lékai Máté első külföldi szezonjára készül

Kézilabda: Lékai Máté első külföldi szezonjára készül

2012. május 23., szerda
Kézilabda: Lékai Máté első külföldi szezonjára készül

A szezon lezárultával, két év után távozik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától Lékai Máté. A válogatott irányítóval a csapat záróvacsoráján beszélgettünk.

- Hogy tekint vissza az elmúlt két évre a Tisza-parton?

- Úgy érzem az első évem jobban sikerült, a mostanit kissé felemás lett. Nem indult jól számomra a szezon, csak novemberre sikerült játékba lendülnöm, aztán jött egy sérülés, ami miatt ki kellett hagynom az Európa-bajnokságot, majd a februárt is. Nem vagyok elégedett, számomra nem úgy sikerült ez a szezon, ahogyan terveztem. Remélem azért a szurkolók pozitívan gondolnak vissza rám.

- Idén is három fronton kellett helytállnia a Pick Szegednek, a bajnokság és a magyarkupa mellett a Bajnokok Ligájában is. Hogy látja a csapat idei teljesítményét?

- Azt hiszem idén abszolút pozitív évet zártunk, ahogyan a tavalyi is. Az előző szezonban anyagi gondjaink is voltak, kérdéses volt az egész klub jövője. Aztán idén három év után sikerült újra legyőznünk a Veszprémet, ami óriási dolog, különösen az őszi diadal, amikor ráadásul sok volt a sérültünk. Tudtunk győzni egyszer a bajnoki döntőben is, a kupadöntőn is ki-ki meccset játszottunk. Summa summarum: idén közelebb kerültünk a Veszprémhez, de sajnos, még így is megérdemelten lettek bajnokok a bakonyiak. A Bajnokok Ligájában az elején nem tudtuk felvenni a ritmust. A Kiel, Koppenhága kettőssel kezdtünk, ki is kaptunk tőlük, s most láthatjuk, hogy ott vannak a topháromban - számomra a Berlin kicsit kilóg a Final Fourból -, szerintem ez a két gárda vívja majd a döntőt is. Nehéz csoportban voltunk, ám ezután a két meccs után már jobban játszottunk. Az év meglepetéscsapatának bizonyuló León elleni hazai meccset sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk, de a Montpellier elleni hazai, és a Partizan elleni oda-vissza győzelemre, úgy gondolom, minden szurkoló szívesen emlékezik.

- Szegedről Celjébe visz az útja, két évre írt alá a szlovén gárdához, először szerepel majd külföldi klubnál.

- Jobbátlövőjük,

Petar Metlicic

Montpellier-hez igazol, rajtam kívül azonban érkezik a szlovén válogatott irányító, balátlövő

Sebastian Skube

is a Cimos Kopertől - összegezve, szerintem jó kis csapat lesz és helyt fog állni jövőre a Bajnokok Ligájában. Remélem Szlovéniában is jó szezonom lesz. Más kultúra, másik ország, ráadásul először játszom külföldi klub színeiben. Bízom benne, hamar sikerül beilleszkednem, s teljesítményemmel ki tudom vívni a csapattársak és a szurkolók szimpátiáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.