Itt az MSZP-s új, szegedi gondolat?

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hú, nagyon nagyot jegyzet be ismét Facebook-profilján Botka László polgármester, amit a SZEGEDma.hu a maga tényszerűségében be is mutatott, de nem állhatom meg, hogy jó magam ki ne egészítsem néhány aprósággal. Nemcsak, az a gáz vele, hogy nagyképű, de ráadásul olyan álságos is, hogy az már arcpirító, s mindeközben teljesen hülyének nézi a szegedieket, meg mindazokat, akik feltévednek kedves polgármesterünk soványka közösségi oldalára.

Mert őszintén, emberek, ki hiszi el, hogy Botka László szombaton elhangzott Szeged-napi beszéde olyan erővel tört át az éteren, hogy hétfőn, azaz a pirosbetűs vasárnapot követő pirosbetűs Pünkösdön kinn is lóg már a pofakönyvön az üzenet, miszerint Botka már három városba megy, leszervezve, utazással, sofőrrel, kávéval és esti „megbeszélőshamikkal” együtt. Ezzel ám azt próbálja sugallni nekünk a nagy polgármester, hogy sok városba hívták a hívek, beszéljen arról, hogy „csakazértis” demokrácia, és lesz ennek jövője, meg a szabadságnak is. Nos, erről szólt szombaton szónoklatában, persze tele jól szerkesztett metaforákkal, lovassal, pergamennel, József Attilával stb. És az a profi a közösségi oldalas cuccban, hogy a maga tényszerűségében nem is hazudott a szocialista szofiszta, hiszen tényleg hívták, csakhogy a párthoz kötődő ilyen-olyan civilszerűek, meg az MSZP aktivistái. De a legdurvább, a legeslegdurvább, hogy a beszéd telis-tele volt olyan részekkel, mint például, hogy soha nem volt nagyobb szüksége Magyarországnak egy példamutató, a demokráciáért kiálló, önnön szabadságát veszni nem hagyó – hovatovább forradalmi érzületű – Szegedre, mint most. És kvázi ezt a hírt most e példamutató szegedi kiállásról, gondolatról e kiállás és gondolat szegedi képviselője, Botka László viszi hírül az országban, Mezőhegyesre, Gyöngyösre, Budapestre, mert azt látja, hogy egyre több embernek nyílik ki a szeme, kel föl alvajárásából.

Egy kis behelyettesítéssel, szócserével akár vissza is datálhatnánk a szöveget a 20-as, 30-as évekbe. Na itt az új szegedi gondolat, kicsit mszp-s, kicsit botkás, kicsit kampányszagú, de a miénk.

Előző sztori

Tömegsportra hangolva – sportpálya Klebelsbergtelepen

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: a győzelem is kevés volt az SZVPS-nek

Legutóbbi hasonló cikkek