Hátország: helytállt Gyulán a SZEOL-Szeged 2011

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Becsülettel harcolt, de alulmaradt a Gyulai Termál FC vendégeként Bellán János és Hágelmann Endre legénysége is.

A Gyulai Termál FC gárdáival csaptak össze a SZEOL-Szeged 2011 együttesei a kiemelt II. osztályú U17-es és U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport hétvégi fordulójában. A Tisza-partiak idegenben léptek pályára.

Az U19-es meccsen mindkét fél 4-4-2-es hadrendben játszott a rekkenő hőségben. A hazai csapat nagy lendülettel kezdett az utazástól és az előző napi meccstől kissé bágyadt szegediek ellen, már a 3. percben vezetést is szereztek: jobb oldali támadás végén Reszelő M. cselezett, és pontos beadása után közelről Kondoros M. lőtt a kapuba; 1-0. Látszott, hogy a vendégek kontraakciókra, a hazaiak a két Reszelő testvér (Márk és József) gyors, gólerős játékára építenek. A remény a a gólszerzésre a 10. percben csillant fel a szegediek előtt, mikor Szalma G. elhúzott a bal oldalon, beadását 6 méterről Németh R. pofozta a kapuba, a játékvezető azonban “lökésért” szabadot rúgatott… A 20. percben Báló R. lőtt gólt a szegediektől, ezt les miatt érvénytelenítette a bíró. Sokkal többet mozogtak a gyulaiak labda nélkül, rengeteg felesleges oldalpasszal, lassan játszott a Szeged.

A szünetben érkeznek a menetrendszerű, szokásos cserék a vendégek részéről, majd megint egy gyors gól a Termáltól, amit a szegedi védők együttműködésének teljes hiánya előzött meg. Bátran és jó tempóban játszottak a hazaiak, erőlködtek, de becsületesen hajtottak a szeolosok. A nagy melegben jó iramú mérkőzést láthattak a nézők, megkezdődtek a cserék, próbáltak az edzők további friss játékosokat bevetni. A változatos mérkőzés a 83. percben dőlt el, mikor a 4 perce beállt Vigh N. emelt Batik G. kapujába; 3-0. A szegedi csapat azonban tovább küzdött a szépítésért, és sikerrel, mert a 88. percben Törköly T. jobb oldali beadását Horváth-Harmat G. ügyesen Bagi T. elé játszotta, ő pedig a hálóba talált, beállítva a végeredményt; 3-1.

Az U17-es derbin 1-0-s félidőt követően 2-1-es hazai siker született.

Az U17-es II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a 28 pontos SZEOL-Szeged 2011 jelenleg nyolcadik, míg a 24 pontos SZEOL-Tisza Volán SC (mely hétvégén otthon kapott ki 5-2-re a Hódmezővásárhelyi FC-től) a kilencedik. Az U19-es mezőnyben 43 ponttal az első a SZEOL-Tisza Volán SC (a hétvégén 1-0-ra verték a megyei rivális vásárhelyieket), míg a SZEOL-Szeged 2011 19 ponttal tarsolyában a tizenegyedik.

Kiemelt II. osztályú U19-es bajnokság Dél-Keleti csoport 22. forduló:

Gyulai Termál FC – SZEOL-Szeged 2011 3-1 (1-0). Gyula, vezette: Csonka Bence.
Gyula: Kajári J. – Zsömbörgi R., Fógel R., Csikós M., Kukla Zs., Kondoros D. (Vigh N.), Repisky D., Sós M., Nagy D. (Nagy J.), Reszelő J. (Szilágyi Zs.), Reszelő M. (Cseke N.). Vezetőedző: Szabó Attila.
Szeged: Batik G. – Báló M., Nagy Á., Báló R. (Bakai P.), Nagypál P., Németh R. (Bálint D.), Busa B., Szalma G. (Horváth-Harmat G.), Törköly T., Varga R. (Dávid R.), Bagi T. Vezetőedző: Hágelmann Endre.
Góllövők: Kondosos M. (3′), Reszelő M. (53′), Vigh N. (83′), illetve Bagi T. (88′)
Jók: Reszelő M., Kajári J., Fógel R., Reszelő J., illetve Törköly T., Bagi T.

Szabó Attila: “Végig irányítottunk, több góllal is nyerhettünk volna, a támadójátékunk sokkal veszélyesebb volt!”

Hágelmann Endre: “Nagyon akartunk, de mégsem sikerült a pontszerzés! A bajnokságban most játsszuk azokat a meccseinket, mikor reális győzelmi, pontszerzési esélyünk frissen, pihenten is nagyon nehéz lenne, de ennyi meccsel a lábunkban, és néhányan kisebb-nagyobb sérüléssel játszva szinte lehetetlen. De megteszünk mindent, hogy sikeresek legyünk! Jövő hétvégén a bajnokesélyes testvércsapatunkkal, a SZEOL-Tisza Volánnal mérkőzünk, megint nehéz meccs elé nézünk! Csak gratulálni tudok a játékosoknak a helytálláshoz!”

Kiemelt II. osztályú U17-es bajnokság Dél-Keleti csoport 22. forduló:

Gyulai Termál FC – SZEOL-Szeged 2011 2-1 (1-0). Gyula, vezette: Flinta Zoltán.
Gyula: Petrás I. – Nagy S., Kertes T., Perdi D., Dajcs Á., Susánszki M., Gyevi-Nagy B., Lovas T. (Bodnár V.), Gáleg R., Kovács P. (Korcsok M.), Sztanojev M. (Papp F.). Vezetőedző: Szentléleki Béla.
Szeged: Mészáros L. – Kis L., Kertész G., Rádai Cs., Ibis Dursun, Faragó N., Szántó D., Judik T. (Iritz N.), Duranyik R. (Pink R.), Lajkó A., Sipos Á. Vezetőedző: Bellán János.
Gólszerzők: Nagy S. (45′), Susánszki M. (60′), illetve Pink R. (75′)

Előző sztori

Vélemény: Mi lesz ebből?

Következő sztori

Makrai László és Licsicsányi Ilona a Telinben