Közélet

Háromezer tojáslakó a Százszorszép Gyermekházban + FOTÓK

Háromezer tojáslakó a Százszorszép Gyermekházban + FOTÓK

2012. május 24., csütörtök
Háromezer tojáslakó a Százszorszép Gyermekházban + FOTÓK

Közel háromezer darabból álló kinderfigura kiállítás nyílt csütörtök délelőtt a Százszorszép Gyermekházban. Gyermeknap alkalmából a gyűjtemény tovább bővül majd, igazi ritkaságokat lehet csereberélni és vásárolni.

Kalózok, vikingek, kertészkedő törpék és tengerparton sütkérező vízilovak vették be magukat a Százszorszép Gyermekház első emeletére. Az ártalmatlan "házfoglalók" alig öt centiméter magasak, és a Kindertojássárgájából bújtak elő: közel háromezer darabos gyűjteményt állítottak ki a figurákból Szegeden. Összerakható kisautók és repülők mellett sorozatban megjelent figurák is kerültek a vitrinbe, bizonyos játékok már húsz évesek is elmúltak. A játékokat a kecskeméti Szalontai család adta kölcsön a gyermekháznak, ahol még három hétig tekinthetjük meg őket.

Nem csak a nyuszi hozta

A háromezer kiállított figura csak töredékét képezi a Szalontai család 15 ezres állományt számláló gyűjteményének. "A nagyobbik fiú egy kicsit leállt a tanulással az általános iskolában, úgyhogy üzletet kötöttünk: minden harmadik ötösért járt egy Kindertojás. Olyan ösztönző volt, hogy ez utána általános fizetőeszközzé vált nálunk: fűnyírásért, mosogatásért is jutalom tojást kaptak. Lassan a játékok gyűjtésébe is belefogtunk, piacon is sok figurát vásároltunk" - árulta el portálunknak Szalontai Lajosné. Mint mondta, a hobbi azóta a család minden tagjára ráragadt, a hagyományos Kindertojások vásárlása mellett igazi kuriózumokat is keresnek. Gyermeknap alkalmából egy újabb adag erősítés bővíti a tojáslakók létszámát: 10 és 18 óra között Százszorszép Gyermekház mellett a Szent István térre is kipakolják őket, itt csereberélni, vásárolni lehet a figurákat. Aki lemaradt, június 2-án, 9-én és 16-án délelőtt 9 órától délig még bővítheti az otthoni gyűjteményt. A kiállítás június 16-ig ingyen megtekinthető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.