/

Háromezer tojáslakó a Százszorszép Gyermekházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel háromezer darabból álló kinderfigura kiállítás nyílt csütörtök délelőtt a Százszorszép Gyermekházban. Gyermeknap alkalmából a gyűjtemény tovább bővül majd, igazi ritkaságokat lehet csereberélni és vásárolni.

Kalózok, vikingek, kertészkedő törpék és tengerparton sütkérező vízilovak vették be magukat a Százszorszép Gyermekház első emeletére. Az ártalmatlan “házfoglalók” alig öt centiméter magasak, és a Kindertojássárgájából bújtak elő: közel háromezer darabos gyűjteményt állítottak ki a figurákból Szegeden. Összerakható kisautók és repülők mellett sorozatban megjelent figurák is kerültek a vitrinbe, bizonyos játékok már húsz évesek is elmúltak. A játékokat a kecskeméti Szalontai család adta kölcsön a gyermekháznak, ahol még három hétig tekinthetjük meg őket.

Nem csak a nyuszi hozta

no images were found

A háromezer kiállított figura csak töredékét képezi a Szalontai család 15 ezres állományt számláló gyűjteményének. “A nagyobbik fiú egy kicsit leállt a tanulással az általános iskolában, úgyhogy üzletet kötöttünk: minden harmadik ötösért járt egy Kindertojás. Olyan ösztönző volt, hogy ez utána általános fizetőeszközzé vált nálunk: fűnyírásért, mosogatásért is jutalom tojást kaptak. Lassan a játékok gyűjtésébe is belefogtunk, piacon is sok figurát vásároltunk” – árulta el portálunknak Szalontai Lajosné. Mint mondta, a hobbi azóta a család minden tagjára ráragadt, a hagyományos Kindertojások vásárlása mellett igazi kuriózumokat is keresnek.

Gyermeknap alkalmából egy újabb adag erősítés bővíti a tojáslakók létszámát: 10 és 18 óra között Százszorszép Gyermekház mellett a Szent István térre is kipakolják őket, itt csereberélni, vásárolni lehet a figurákat. Aki lemaradt, június 2-án, 9-én és 16-án délelőtt 9 órától délig még bővítheti az otthoni gyűjteményt.

A kiállítás június 16-ig ingyen megtekinthető.

no images were found

Előző sztori

Amikor az ébresztés nem segít

Következő sztori

Kulináris élmények Szent Pétör Serpenyőjénél + FOTÓK