Novemberi Szerencsenapok Extra

Gyereknapi programok Szegeden – gokartverseny és mesejáték

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gokartverseny, kinderfigura vásár, bábjátékok, állatsimogató – csak néhány a változatos gyereknapi programok közül. Vasárnap a város több részén a kicsiket ünneplik, érdemes kilátogatni!

A Szeged napi pezsgés mellett több színes programmal is készülnek vasárnap gyereknap alkalmából. Nagyoktól a legkisebbekig mindenki megtalálhatja a neki tetsző szórakozást, ebbe a programkavalkádban kalauzolnánk el olvasóinkat.

LEGO-építés és egzotikus állatok a vadasparkban

A Szegedi Vadaspark a hagyományok szerint születésnapját Gyermeknapon ünnepli. Szintén tradíció, hogy ezen a napon a gyermekek nagyon jelentős kedvezménnyel léphetnek be az állatkertbe, hogy azok is ellátogassanak ide, akiknek anyagi lehetőségei ezt nem teszik oly sokszor lehetővé, mint szeretnék. Idén 220 HUF-os belépőjegy árral jöhetnek be a 14 éven aluli gyerekek.

Most vasárnap 9.30-tól 17.00-ig igazi játszó- és élményparkká alakul a vadaspark, ahol sokféle programból választhatnak kicsik és nagyok az állatsimogatástól a bábelőadáson át a LEGO építésig. Ki lehet próbálni majd a REGIO Játék különleges asztali, a Játékdzsungel kreatív és mozgásos játékait, a Szeged LEGO standján mindenki megépítheti kedvenc állata álomkifutóját, a Déli Apró és a Breki Magazin közös állomásán rajzversenyen vehet részt, valamint a Rádió88 és a Szeged LEGO standjánál is játék várja a gyermekeket.
A Waldorf Iskola izgalmas ügyességi, de némi tudást is igénylő programján a Vadaspark legújabb állataival lehet játékosan ismerkedni, ahol a sikeresen teljesítők 13 és 16 órakor ajándéksorsoláson is részt vehetnek.

A nap egyik fénypontja mindenképp 11 órakor a megújult Ázsia-ház átadása lesz, ahol két, nem csak Magyarországon, hanem Európában is ritkaságnak számító, nagyon különleges ragadozónak bemutatója készült el. 14 órától ugyanis az Oktatóközpontban két bábelőadás is megtekinthető egymás után. Először a „Róka és a farkas” mese a Kövér Béla Bábszínház, utána pedig a „Péter és a farkas” klasszikus története a Temesvári körúti Óvoda előadásában.

Kinderlakó-, és kézműves kereskedés

Vasárnap 10 és 18 óra között a Százszorszép Gyermekházat, valamint a Szent István téret is ellepik a kinderfigurák. A pár centis játékokból kiállítás is nyílt, június 16-ig ingyen megtekinthető. Gyereknapon csereberélni, vásárolni lehet a figurákat. Aki lemaradt, június 2-án, 9-én és 16-án délelőtt 9 órától délig még bővítheti az otthoni gyűjteményt.

Az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléje, a Szeged Napja körüli események leglátványosabb két napja a hídi vásár, amely egész hétvégén várja az érdeklődőket. Az Oskola utcán is húzódó kirakodó számtalan érdekességet tartogat, a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél felállított Ördögszekér Színpad pedig bábjátékokkal szórakoztat. Minden program ingyen látogatható!

Az Ördögszekér Színpad programjai:

Május 26., szombat
9.45-10.45 A víz és a híd hangja – Mucsi Gergő vibrafonjátéka
10.00 Vásárnyitó felvonulás (Széchenyi tér – Ördögszekér Színpad)
11.15 Levendulaszín: Turka, a táncoló kecske
12.00 Szurdiék Dél-alföldi étvágycsináló muzsikája
13.00 Hollóének Hungarica – etno
14.00 Kerekerdő Zeneműhely: Muzsika Gyimesből és Moldvából
15.00 Csörgősipka Bábegyüttes: Az aranytojást tojó tyúkocska
16.00 Hollóének Hungarica – etno
16.30 Kerekerdő Zeneműhely: Pünkösdi mulatságok
17.30 Barboncás Bábműhely: Fekete kisasszony
18.30 Véka zenekar – folk
19.30 Hollóének Hungarica – etno
20.30 Hestia Tűz- és Fényzsonglőrök
21.00 Jóvilágvan – etnopop

Május 27., vasárnap
10.00 Szegedi Pinceszínház: Vásári komédiák
11.00 Szárnyas Sárkányok: Don Sajn – bábszínház bábok nélkül
12.00 Pangeacoustic – etno
13.30 Cirkusz-KA – etno
15.00 Új Akropolisz Meseháza: Nap, Hold és Csillag kiszabadítása
16.00 Bácsi Gyurka és Barátai- folk
17.00 Ének Szent György vitézről – meseszínház
18.00 Mentés Másként Trio – folk

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány is készült gyermeknapi programokkal, vasárnap reggel kilenc órától várják az érdeklődőket a Dóm téren.

Algyőn négy keréken, Dorozsmán két lábon

A nemzetközi gyereknap alkalmából gyerekzsivajtól lesz hangos hétvégén a szeged-algyői gokartpálya. A szervezők változatos programokkal várják a legkisebbeket, a kicsivel nagyobbakat és szüleiket, lesz ingyenes ugrálóvár, arcfestés, tranbulin, de játék konflisra is szállhatnak a kicsik, s természetesen a hely szelleméből adódóan a gokartozás sem maradhat el. Mindezt gyereknapi jótékonysági akcióval is összekötik a szervezők, akik kérik a gyerekeket, vigyék magukkal már nem használt, de jó állapotú játékaikat, melyeket aztán a szegedi gyerekklinika kis betegei kapnak meg. Ehhez akció is kapcsolódik: aki adakozik, az kedvezménnyel gokartozhat.

Bővebb információk a gokartpálya honlapján, illetve az esemény Facebook-oldalán!

A gyereknapot a tömegsporttal kötik össze Kiskundorozsmán május 26-án, szombaton, hiszen környezettudatosságra is nevelő gyerekprogramokkal egybekötött futófesztiválon vehet részt, aki délelőtt családjával egy kis mozgásra adná a fejét. A II. Dorozsmai Futófesztivált hagyományteremtő szándékkal szervezik meg ismét a dorozsmai képviselők, Mihálffy Béla és Kosik Dénes. A 9 órakor induló futást két távon lehet teljesíteni. Iskolásoknak és felnőtteknek 3,5 kilométert, óvodásoknak pedig 800 méter kell lefutniuk.

Program:

8-8.30: Gyülekező a Jerney János Általános Iskola udvarán
8.45: Bemelegítés
9.00: Rajt a Kubikos utca és a Jerney utca sarkáról

Útvonalak:

Iskolásoknak és felnőtteknek: Kubikos utca – Jerney utca – Orczy utca – Kassai utca – Bölcs utca – Trafik utca – Tas utca – Vadliba utca – Kubikos utca

Óvodásoknak: Kubikos utca – Jeney utca – Bence utca – Ilosvai utca – Málna utca – Barátság utca – Kubikos utca

Az útvonalakat rendőrök és polgárőrök biztosítják!

Néptánc és hagyományőrzés Ópusztaszeren

A keresztény egyház egyik fő ünnepén pünkösd gazdag hagyományai kelnek életre az Ópusztaszeri Emlékpark skanzenjében. Alföldi muzsikaszó mellett bodzázás, néptáncbemutatók, bábelőadások, magyar kutyafajták bemutatója és ügyességi versenyek színesítik a programkínálatot, melyet idén a hétfői országos pünkösdi király –és királynéválasztás mellett vasárnap, gyermeknapon a mintegy 100 népi fajátékból álló Játékország koronáz meg.

Vasárnap a skanzenben is gyereknapot tartottak! A felnőttek a pünkösdi készülődésbe kapcsolódhatnak be, a gyermekek pedig a skanzen népi játékországában szórakozhatnak a mintegy száz fajáték között. Lesz „Sütöde” kézműves játszóház, kézzel hajtott fakörhinta, óriás ördöglakatok, nyuszi etető, halacska etető stb. A gyermeknapot néptáncbemutató is színesíti.

Programok pünkösdhétfőn

Hírelés lovaskocsival
Pünkösdölő az ópusztaszeri iskolások előadásában – Pünkösdi királynéjárás
Pünkösdi király-és királynéválasztás – izgalmas ügyességi próbák
Látogatói próbák
Magyar kutyafajták bemutatója
Tápéi Hagyományőrző Együttes műsora
Vásári színdarab
Pünkösdi muzsika

Nomád Parkban: lovasbemutatók, íjásztatás, lovagoltatás, kovácsolás, gyékényfonás kicsiknek, nagyoknak, faragás, rovásírás tanítás, nemezelés, honfoglalás kori étel: áldosfőzés és kóstolás.
Skanzenben: sétakocsikázás, csikósbemutató, konflisozás, gólyalábazás, szőnyegszövés, kemencében sütés, kugli, játék a malomban.

Default thumbnail
Előző sztori

Ma van az Eltűnt Gyermekek Világnapja

Következő sztori

Mentőautó ütközött személygépjárművel

Legutóbbi hasonló cikkek