Dzsúdó: domaszéki érmek a hétvégi nemzetközi versenyen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hosszú hétvégén, április 28-29-én rendezte meg a hagyományos tavaszi versenyét a Domaszéki Judo Ifjúsági Sportegyesület.

Az előző évekhez hasonlóan, köszönhetően a jó sportbaráti kapcsolatoknak, idén is számos hazai és külföldi csapat vett részt viadalon Szerbiából Boszniából, Horvátországból, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából. A 24 magyar csapat mellett összesen 15 külföldi egység, közel 400 versenyzővel érkezett, hogy megmérettesse magát, ami ismét jó alapot szolgáltatott egy erős, színvonalas nemzetközi versenyhez, a sportolóknak pedig szép számú közönség szurkolt a domaszéki csarnokban. A remek hangulatú, zökkenőmentesen lebonyolított verseny kiválóan illeszkedett a hosszú hétvége programjába, azonban a domaszéki gyerekek szereplése már nem volt makulátlan – mint Bóka Zsolttól, a sportegyesület vezetőjétől megtudtuk.

“A nagy elődök – Mihalovits Botond, Balázs Nikoletta, Balog Kinga, Katona Szabina – igazán magasra tették a mércét, és jó példával szolgálnak az utódoknak. A legkisebb versenyzőinket, akik 6-7 évesek, nyomasztotta a nagyszámú közönség, hiszen sokuknak ez volt az első versenyük. Mindösszesen a tizenöt versenyzőnkből három érem született. Bóka Brúnó a 18 kg-osok versenyében 1., Nagy Bence a 27 kg-osok között a 2., és Czirok Szabolcs 38 kg-ban a 3. helyezést érték el” – számolt be Szabó Miklós és Kószó Tibor tanítványainak eredményeiről Bóka Zsolt. “Ez úton szeretnénk megköszönni a verseny támogatóinak, az OVB területi vezetőjének és a megyei kisebbségi önkormányzat elnökének, hogy bíztak bennünk és jelenlétükkel emelték a verseny színvonalát” – tette hozzá.

A Domaszéki Judo Ifjúsági Sportegyesület továbbra is várja a sportághoz kedvet érző gyerekek jelentkezését 8-15 éves korig 06-30/25-30-120-as telefonszámon.

no images were found

Előző sztori

Megyei rendőrsikerek a közlekedésrendészeti verseny döntőjében

Következő sztori

A külföldre utazóknak csak egyharmada köt utasbiztosítást