Sport

Dzsúdó: Balázs Nikoletta vezeti az európai ranglistát

Dzsúdó: Balázs Nikoletta vezeti az európai ranglistát

2012. május 3., csütörtök
Dzsúdó: Balázs Nikoletta vezeti az európai ranglistát

Az idei versenyeken elért remek eredményei nyomán Balázs Nikoletta domaszéki dzsúdós vezeti az európai ranglistát az 57 kilogrammosok mezőnyében.

2012-es szezon az ifjúsági korosztálynak a hazai válogató versenyekkel kezdődött januárban, mellyel a versenyzők jogot szerezhettek a későbbi európai kupasorozaton való részvételre. Itt remekül helytálltak a Domaszéki Judo Ifjúsági Sportegyesület versenyzői, hiszen

Balázs Nikoletta

(

képünkön fehérben

) és

Mihalovits Botond

személyében ketten is kiharcolták a válogatottba kerülést. Márciusban meg is kezdődött a menetelés számukra a Horvátországi Zágrábban, ahol Balázs Nikoletta 57 kg-ban 3. helyezést ért el, Mihalovits Botond 66 kg-ban 9. helyezett lett. Ez után következett Csehországi Teplicze, itt Balázs Nikoletta 57 kg-ban már a dobogó 2. fokára állhatott fel, ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a nyári ifjúsági Európa-bajnokságra, míg Mihalovits Botondnak itt sem sikerült jobban szerepelnie, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy térdsérülése utáni első versenyein van csak túl - e tekintetben kifejezetten viszont kimondottan jónak számítanak eddigi eredményei. Tepiczét követte egy újabb verseny a romániai Pitestiben, ahol Nikoletta a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Botond kiesett. Remek szereplésének köszönhetően Balázs Nikoletta az április 30-i legfrissebb európai ranglistán az első helyen szerepel, és innét várja a folytatást, mely a lengyelországi Bielsko-Bialában lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.