Dzsúdó: Balázs Nikoletta vezeti az európai ranglistát

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei versenyeken elért remek eredményei nyomán Balázs Nikoletta domaszéki dzsúdós vezeti az európai ranglistát az 57 kilogrammosok mezőnyében.

2012-es szezon az ifjúsági korosztálynak a hazai válogató versenyekkel kezdődött januárban, mellyel a versenyzők jogot szerezhettek a későbbi európai kupasorozaton való részvételre. Itt remekül helytálltak a Domaszéki Judo Ifjúsági Sportegyesület versenyzői, hiszen Balázs Nikoletta (képünkön fehérben) és Mihalovits Botond személyében ketten is kiharcolták a válogatottba kerülést.

Márciusban meg is kezdődött a menetelés számukra a Horvátországi Zágrábban, ahol Balázs Nikoletta 57 kg-ban 3. helyezést ért el, Mihalovits Botond 66 kg-ban 9. helyezett lett. Ez után következett Csehországi Teplicze, itt Balázs Nikoletta 57 kg-ban már a dobogó 2. fokára állhatott fel, ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a nyári ifjúsági Európa-bajnokságra, míg Mihalovits Botondnak itt sem sikerült jobban szerepelnie, de az igazsághoz hozzá tartozik, hogy térdsérülése utáni első versenyein van csak túl – e tekintetben kifejezetten viszont kimondottan jónak számítanak eddigi eredményei. Tepiczét követte egy újabb verseny a romániai Pitestiben, ahol Nikoletta a dobogó harmadik fokára állhatott fel, míg Botond kiesett.

Remek szereplésének köszönhetően Balázs Nikoletta az április 30-i legfrissebb európai ranglistán az első helyen szerepel, és innét várja a folytatást, mely a lengyelországi Bielsko-Bialában lesz.

Előző sztori

Megosztanák az idegenforgalmi adót

Következő sztori

Labdarúgás: 7-től a 17 évesekig rúgták a bőrt Sándorfalván + FOTÓK