Drogbáék kiénekelték a sajtot… – Bayern – Chelsea: a helyszínről jelentjük III.

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A müncheni Allianz Arénában az esélytelenebbnek tartott Chelsea drámai végjátékban, tizenegyespárbajban győzte le az abszolút hazai pályán játszó Bayern München együttesét a Bajnokok Ligája fináléjában szombat este. A SZEGEDma.hu az elmúlt napokban a helyszínről folyamatos bejelentkezéseket adott a DIGI Sport szakkommentátora, Bánki József jóvoltából. Lássuk, milyen volt a döntő napja!

“Az egész város vörösbe öltözött, ahogyan az újságok is kérték korábban, s a müncheniek valóban dresszeket húztak, akadt, aki még a kutyájára is Bayern-mezt adott” – kezdte beszámolóját Bánki József. Mint elmondta, összesen mintegy 25-30 ezer Chelsea-szurkoló érkezett a bajor fővárosba, ám ez a szám mindazoknak, akik a gyönyörű Allianz Arenán kívül egyéb nagy kivetítős nyilvános helyen nézték meg a meccset, mindössze töredéke.

“A müncheni olimpiai stadionban 60 ezer néző szurkolhatta végig az összecsapást, nagy kivetítőn, Theresienstadtban, ahol az Oktoberfestet rendezik meg évről évre, mintegy 30 ezren láthatták, városszerte pedig kisebb stadionokban több tízezren drukkolhattak kedvenceiknek, összesen legalább 300 ezren. Nagyon sok magyar szurkolóval találkoztunk, közöttük akadt pár Chelsea-drukker, de zömével Bayern-szurkolók voltak” – közölte a Szeged 2011 kommunikációs igazgatója. Hozzátette: csütörtökön még nem volt nagy felhajtás, pénteken már igen, míg szombatra teljesen ellepték a belvárost a két európai elitgárda rajongói, akiket szokatlan módon nem másfél-két órával, hanem már három órával korábban beengedtek az arénába.

A Bajnokok Ligája döntője aztán nyomasztó hazai fölényt hozott, számtalan alkalommal eldönthette, sőt, gólokkal nyerhette volna meg a Bayern München a találkozót, ám rossz befejezések, s nem utolsósorban Petr Cech remek védései miatt sokáig nem született gól. Végül Thomas Müller kissé suta, lefejelt labdája nyomán a felsőlécről került az angolok hálójába a játékszer a 83. percben, s készülődött a német örömünnep, ám öt perccel később jött az ünneprontó Didier Drogba, s a második Chelsea-szöglet (a Bayern összesen húszat rúgott!) után védhetetlenül bólintott a hazai kapuba.

A hosszabbításban is adódtak lehetőségek mindkét fél előtt, Arjen Robben még büntetőt is lőhetett, ám újabb gól nem született. Következtek a tizenegyesrúgások, ahol Manuel Neuer Juan Mata első büntetőjét rögtön hárította, míg harmadik német rúgóként egyet be is lőtt kollégájának. Cech jól érezte az összes bajor lövést, ám csak egyet tudott védeni, amivel kiegyenlítette a párbajt, a drámai fordulat pedig az utolsó párban következett be, amikor Bastian Schweinsteiger kapufára bombázott, míg Drogba magabiztosan értékesítette sajátját, így az angol együttes 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után büntetőkkel 4-3-ra győzve hódította el az áhított trófeát.

“A meccsen hatalmas dráma volt, a Bayern kiengedte kezéből a győzelmet, még most is zokognak a szurkolók, ki is ürült már a stadion nagy része. Pedig a rendes játékidő vége előtt még készültek az ünneplésre a játékosok, Thomas Müller is biztatta a nézőket, álljanak fel. De túl korán örültek a németek” – jellemezte röviden a mérkőzést portálunknak a szakkomentátor.

Az angol győzelem után különösen érdekes, milyen ünneplés lehetett a német stadionban. “Roberto di Matteo kisfia lenn a gyepen ünnepelt, míg Roman Abramovics a dísztribün erkélyére kiülve, lábát lógatva szorongatta a kupát – rá egyébként sem jellemző a féktelen ünneplés. Ezzel szemben teljes zokogás és szomorúság a Bayern, és leginkább Schweinsteiger részéről, akit az egész Chelsea vigasztalni próbált – részükről egyébként is nagy elismerés övezi a német játékost. A németek kétszer nyerték meg a meccset, és végül mégsem diadalmaskodtak, még most is képtelenek felfogni, hogy nem ők a győztesek” – számolt be a lefújást követően félórával a találkozó hangulatáról Bánki József.

Default thumbnail
Előző sztori

A foci és az olimpia húzza a tévépiacot

Következő sztori

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Varga Tímea Pamela

Legutóbbi hasonló cikkek