Közélet

Átnevezik az erőforrás-minisztériumot

Átnevezik az erőforrás-minisztériumot

2012. május 4., péntek
Átnevezik az erőforrás-minisztériumot

Emberi Erőforrások Minisztériuma lesz a Nemzeti Erőforrás Minisztériumból, a kormány pénteken nyújtotta be az erről szóló törvénymódosítást a parlamentnek.

A minisztériumok felsorolásáról szóló jogszabály módosítását

Navracsics Tibor

közigazgatási és igazságügyi miniszter terjesztette elő. A változtatás - a parlament jóváhagyása után - május 14-én lép hatályba. Az erőforrás-minisztérium vezetéséről két év után szerdán lemondó

Réthelyi Miklós

az MR1-Kossuth Rádiónak péntek reggel azt mondta: utódja,

Balog Zoltán

dönti majd el, hogy átnevezzék-e a tárcát. Arról, hogy a humán csúcstárca új neve Emberi Erőforrások Minisztériuma lehet, a nol.hu írt csütörtökön.

Szijjártó Péter

, a kormányfő szóvivője aznap Kazahsztánban jelentette be, hogy lemondott posztjáról Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter, a tárca új vezetőjének Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárt kérte fel

Orbán Viktor

miniszterelnök. A távozó miniszter, aki az Orbán-kormány megalakulásakor két évre vállalta a munkát, a miniszterelnöknek írt levelében úgy fogalmazott: a rábízott feladatot munkatársaival megvalósította, de a tárca vezetése a jövőben a napi politikai életben tevőlegesen részt vevő minisztert kíván.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.