Közélet

Almásit javasolja vásárhelyi polgármesternek a Fidesz-KDNP

Almásit javasolja vásárhelyi polgármesternek a Fidesz-KDNP

2012. május 25., péntek
Almásit javasolja vásárhelyi polgármesternek a Fidesz-KDNP

Almási István jelenlegi alpolgármester jelölését támogatja a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztra a Fidesz és a KDNP helyi csoportja – tájékoztatta a két szervezet csütörtökön közös közleményben az MTI-t.

A két szervezet csütörtökön közös taggyűlést tartott, amelyen részt vett

Lázár János

polgármester, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője és

Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke. A szervezetek egyhangú döntést hoztak arról, hogy

Almási István

alpolgármester jelölését támogatják a vélhetően a nyár végén esedékes hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson – áll a közleményben. Az alföldi városban azért tartanak időközi választást, mert Lázár János, aki tíz éve irányítja a települést, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárként folytatja majd munkáját, így le kell mondania polgármesteri posztjáról. A közlemény szerint Semjén Zsolt az ülésen kiemelte, Almási István 18 éve önkormányzati képviselőként, 12 éve alpolgármesterként dolgozik a városért, tevékenysége, tapasztalata és elkötelezettsége garanciát jelent Hódmezővásárhely hosszú távú, biztos és kiszámítható fejlődésére. A Fidesz és a KDNP közös jelöltjének személyéről a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választás kiírását követően – a helyi szervezetek ajánlása alapján – a pártelnökségek hoznak végső döntést. Almási István 1944. július 12-én született a Békés megyei Eleken. 1968-ban a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett, magyar-ének-zene szakon, általános iskolai tanári, majd 1979-ben népművelői diplomát. Szülőfalujában, majd Hódmezővásárhelyen dolgozott tanárként. 1975-től a vásárhelyi Petőfi Művelődési Központ népművelője, a következő esztendőtől igazgatója volt, 1983-tól 2000-ig a Németh László Városi Könyvtárat vezette. 1994-től önkormányzati képviselő, 2000-től a város alpolgármestere, 2003 óta pedig a KDNP helyi elnöke. Munkájáért több más elismerés mellett 1995-ben Pro Urbe Hódmezővásárhelyért díjjal, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.