Több mint 200 milliós FERROÉP-telephelyfejlesztés

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság Szegeden, a Kálvária sgt. 87/B szám alatt valósítja meg telephelyfejlesztését.

A beruházás több mint 200 milló forintba kerül, amelyből a saját erő mellett mintegy 98 millió forint a vissza nem térítendő uniós és hazai társfinanszírozású támogatás.

“A FERROÉP Zrt. versenyképességének megőrzése telephelyfejlesztéssel” című, DAOP-1.1.1/E-11-2011-0021 azonosítószámú projekt célja, hogy a FERROÉP Zrt. magas hozzáadott értéket előállító profilja – fővállalkozás, műszaki tervezés, tanácsadás – bővüljön, továbbá új műhely kerüljön kialakításra a fejlesztés által.

A társaság telephelyfejlesztési projektje 2011. szeptember 14. és 2012. szeptember 28. között valósul meg, mely során a Kálvária sgt. 87/B alatti székhely épületeinek átalakítására, bővítésére kerül sor. A projekt elfogadott összköltsége 218 442 154 Ft, amelyből a 98 834 576 Ft-t az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt célja, hogy a fejlesztéssel érintett épület átalakítása és emeletráépítéssel történő bővítése révén kialakuló kedvezőbb körülmények eredményeképpen szolgáltatásfejlesztésre kerüljön sor, illetve a Társaság magasépítést támogató tevékenységeinek színvonalasabb végzése valósulhasson meg. A fejlesztés célja, hogy a FERROÉP Zrt. magas hozzáadott értéket előállító profilja – fővállalkozás, műszaki tervezés, tanácsadás – bővüljön, továbbá új műhely kerüljön kialakításra.

A projekt eredményeképpen 485,69 m2 bővítmény kerül megépítésre, meglévő 586,06 m2 épületrész pedig átalakításra. A földszinti épületrész átalakítása során a nyugati szárny a telekhatárig bővítésre kerül, valamint az épület emeleti részének kialakításakor irodabővítésre is sor kerül. A beruházással szükségessé válik a közművesítés, térvilágítás és parkoló bővítés. Az épület lift építésével is korszerűsítésre kerül és megújuló energiaforrás alkalmazására is sor kerül: hőszivattyús rendszer kiépítésével.

Kibővített székhelynek köszönhetően a jelenlegi 31 fő alkalmazását a jövőben folyamatosan biztosítottnak látja a FERROÉP Zrt. vezetősége, s emellett a projektfenntartás 3 évében 11 fő új munkavállaló felvételére kerül sor. A projekt által a cég versenyképessége megőrizhető, hozzáadott érték teremtő képessége tovább növelhető, hiszen a cég szolgáltató tevékenységének (tendertervek, engedélyes- és kiviteli, építész-, statikus stb. tervek készítése) bővülése a Társaságnak székhelyet adó, a fejlesztéssel érintett épületegyüttesben történik. A projekt mérete tudatosan úgy került kialakításra, hogy illeszkedjen a FERROÉP Zrt. gazdálkodásának eredményességéhez és maximálisan biztosítsa a jövőbeli fejlődését.

Default thumbnail
Előző sztori

Tájékoztatás a szerbiai elnökválasztásról

Következő sztori

Klebelsberg-relief hirdeti az egyetemi könyvtár névadóját + FOTÓK, VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek